"Yılın En İyi Konfüçyus Enstitüsü" - Son Dakika
Güncel

"Yılın En İyi Konfüçyus Enstitüsü"

"Yılın En İyi Konfüçyus Enstitüsü"

Boğaziçi Üniversitesi "Yılın En İyi Konfüçyus Enstitüsü" seçildi.

09.01.2013 15:09  Güncelleme: 15:05

Boğaziçi Üniversitesi Çince dil eğitimi veren ve kültürünü tanıtan dünya çapındaki 400 Konfüçyus Enstitüsü arasından büyük başarısıyla sivrilerek, "Yılın En İyi Konfüçyus Enstitüsü" ödülüne layık görüldü. Ödül, Çin'in başkenti Pekin'de yapılan bir törenle Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Gülay Barbarosoğlu'na sunuldu.

Boğaziçi Üniversitesi, Çince dil eğitimi veren tüm dünyadaki 400 Konfüçyus Enstitüsü arasından "Yılın En İyi Konfüçyus Enstitüsü" ödülünü aldı. Bu yıl yedincisi gerçekleştirilen "Konfüçyus Enstitüleri Kongresi" geçtiğimiz haftalarda Çin'in başkenti Pekin'de yapıldı. Konfüçyus Enstitüsü merkezi HANBAN tarafından verilen ödüle, bu yıl tüm dünyadan sadece 16 enstitü layık görüldü. Türkiye'den bu ödülü kazanan tek üniversite ise, Boğaziçi Üniversitesi oldu.

Ödül, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Gülay Barbarosoğlu'na Politbüro Üyesi ve HANBAN sözcüsü Liu Yandong tarafından yapılan bir törenle takdim edildi.

Boğaziçi Üniversitesi Konfüçyus Enstitüsü, 18 Mart 2008 tarihinde HANBAN ile Boğaziçi Üniversitesi arasında imzalan anlaşma ile resmileşerek, 10 Aralık 2008 tarihinde Şanghay Üniversitesi ile Boğaziçi Üniversitesi arasında imzalanan ortaklık anlaşması ile faaliyetlerine başladı. Boğaziçi Üniversitesi Konfüçyus Enstitüsü BÜYEM işbirliği ile kendi öğrencileri dışında kamuya açık Çince eğitimi de veriyor. Enstitünün Türk direktörlüğünü Prof. Selçuk Esenbel, Çin direktörlüğünü ise Dr. Ni Lan yürütüyor.

Konfüçyus Enstitülerinde, Çince dil eğitimi vermenin yanısıra, Çince kitaplar, multimedya kaynaklar ve Çince eğitmenlerine staj imkanları sağlanıyor. HSK Sınavı (Çince Yeterlilik Testi) ve Çin dili eğitmenlerinin sertifikalandırılması, Çin'in eğitim sistemi ve kültürü konularında bilgi ve danışmanlık hizmeti verilmesi ve çeşitli kültürel etkinliklerin düzenlenmesi ile Çin burslarının koordine edilmesi enstitünün hizmetleri arasında yer alıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Yılın En İyi Konfüçyus Enstitüsü' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement