Yozgat'ta 361. Kısa Dönem Askerler Yemin Ederek TSK'ya Katıldı - Son Dakika
Güncel

Yozgat'ta 361. Kısa Dönem Askerler Yemin Ederek TSK'ya Katıldı

Yozgat\'ta 361. Kısa Dönem Askerler Yemin Ederek TSK\'ya Katıldı

Yozgat İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli 361. kısa dönem 74 er, düzenlenen törenle yemin ederek Türk Silahlı Kuvvetlerine katıldı.

04.12.2015 13:51

Yozgat İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli 361. kısa dönem 74 er, düzenlenen törenle yemin ederek Türk Silahlı Kuvvetlerine katıldı.

Yozgat Celal Atik Spor Salonunda düzenlenen yemin törenine Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli subay ve astsubaylar ile yemin eden erlerin yakınları katıldı.

Törende askerlerin yemin etmesinden sonra bir konuşma yapan İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, asker yakınlarına seslenerek, "Bu görkemli tabloyu oluşturan dosta güven düşmana korku veren sizi heyecan ile selamlayan evlatlarınızla ne kadar gurur duysanız azdır" dedi. Daha sonra askerlere seslenen Albay Yıldırım, "Genç silah arkadaşlarım ve evlatlarım sizler biraz önce milletimiz ve bağımsızlığının sembolü olan şanlı bayrağımızın gölgesinde anne, baba ve kıymetli konukların huzurunda silah arkadaşlarınızla omuz omuza gerektiğinde vatan, cumhuriyet ve vazife uğrunda seve seve canınızı vereceğinize namus ve şerefiniz üzerine and içtiniz. İçtiğiniz bu and vatan ve millet sevgisi vazife, namus ve şeref anlamında olup dürüstlüğün emirlere mutlak itaatın simgesi ve kahraman Türk ordusuna mensup olduğunuzun kabul belgesidir" diye konuştu.

Daha sonra konuşan Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı da Yozgat'ın Anadolu'nun ortası, Türk yurdunun çatısı ve Bozok yaylası olduğunu belirterek, "Böyle manidar ve güzel bir yerde bugün kutsal bir görevin ifası için bir araya geldik. Her Türk gencinin yaptığı yapacağı kutsal askerlik görevini yapmak için organize edilen bir törende bir aradayız. Yozgat asırlardır İslamın bayraktarlığını yapmış olan Türk milletinin en gözde ve güzide bir yöresidir. Bu yörede baykuş sesleri ötmedi. Bu yörede Türk bayrağı zerre kadar hakir görülmedi. Vatan sevgisi, millet sevgisi, bayrak sevgisi ve din aşkı bu yörede en yüksek mertebede tutuldu. Bu açıdan böyle güzel bir yerde askerlik görevini tamamlayacağınız için kendinizi bahtiyar hissetmenizi istirham ediyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından şiirler okundu. Birliğe ilk katılan asker yaş kütüğüne isim plakasını çaktıktan sonra başarılı olan askerler çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

Tören sonunda ise yemin eden askerler yakınlarına sarılarak hasret giderdi. Bir asker ise 1 yaşındaki çocuğuna sarılıp öperek özlemini giderdi. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yozgat'ta 361. Kısa Dönem Askerler Yemin Ederek TSK'ya Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement