Yunanistan Dışişleri Bakanı Lambrinidis Gökçeada'da (2) - Son Dakika
Güncel

Yunanistan Dışişleri Bakanı Lambrinidis Gökçeada'da (2)

Yunanistan Dışişleri Bakanı Lambrinidis Gökçeada\'da (2)

Yunanistan Dışişleri Bakanı Stavro Lambrinidis, Çanakkale'nin Gökçeada İlçesi'ne geldi.

12.08.2011 15:50

Yunanistan Dışişleri Bakanı Stavro Lambrinidis, Çanakkale'nin Gökçeada İlçesi'ne geldi. Fener Rum Patriği Bartholomeos'un din adamlığındaki 50'nci yılı nedeniyle düzenlenen ayine katılan Yunan bakan, Gökçeada yerine, adanın Yunanca adı olan 'İmroz'u kullandı.

Stavro Lambrinidis, bugün Yunan Hava Kuvvetleri'ne ait helikopterle saat 11. 30'da Çanakkale Havaalanı'na indi. Havaalanı gümrüğünde pasaport ve ülkeye giriş işlemlerini yaptıran Lambrinidis, helikopterle Gökçeada'ya hareket etti. Yunan Dışişleri Bakanı Lambrinidis, ilk olarak Gökçeada Metropoliti Kirilos'u, ardından da Gökçeada Kaymakamı Kamuran Taşbilek'i ziyaret etti. Bakan ardından da ayinin yapılacağı Panayiya Kilisesi'ne geçti.

Panayiya Kilisesi önünde Yunan Bakan Lambrinidis'i, Fener Rum Patriği Bartholomeos, Gökçeada Metropoliti Kirilos ile birlikte karşıladı. Fener Rum Patriği'nin patrikhanedeki 20'nci, din adamlığındaki 50'nci yılı için düzenlenen ayini izleyen Yunan bakan daha sonra, kilisenin yanındaki Metropolithaneye geçti. Fener Rum Patriği ve Gökçeada Metropoliti ile burada bir süre sohbet eden ve basının görüntü almasına izin veren konuk bakan, adaya geliş nedeninin sadece ayine katılmak olduğunu söyledi. Yunan bakan Lambrinidis'in, Gökçeada yerine adanın Rumca ismi olan 'İmroz'u kullanması dikkat çekti.

Stavro Lambrinidis daha sonra Zeytinli Köyü'ne geçti. Fener Rum Patriği Bartholomeos ile geçtiğimiz yıllarda yaşamını yitiren Kuzey-Güney Amerika Ortodoks Rumların ruhani lideri Yakovas'ın doğum yeri olan Zeytinli'deki ziyarette, konuk bakan adalı Rumlarla sohbet etti. Lambrinidis, Gökçeada'dan saat 16. 30'da helikopterle ayrılıp ülkesine dönecek. - Çanakkale/ Gökçeada

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yunanistan Dışişleri Bakanı Lambrinidis Gökçeada'da (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement