Yunus Emre Küçükçekmece'de Unutulmadı - Son Dakika
Güncel

Yunus Emre Küçükçekmece'de Unutulmadı

Yunus Emre Küçükçekmece\'de Unutulmadı

Anadolu'da Türkçe şiirin öncüsü olan hak dostu Yunus Emre, Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen 'Yunus Emre' başlıklı söyleşide yad edildi.

21.01.2014 10:30

Anadolu'da Türkçe şiirin öncüsü olan hak dostu Yunus Emre, Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen 'Yunus Emre' başlıklı söyleşide yad edildi.

Anadolu'da yaşamış tasavvuf ve halk şairi Yunus Emre, Küçükçekmece Belediyesi tarafından Cennet Kültür ve Sanat Merkezi'nde söyleşi ile yad edildi. Söyleşiye, Edebiyatın gizli hazinelerini ortaya çıkartan Yard. Doç. Dr. Mustafa Tatçı, şair Bahtiyar Aslan ve şair Adem Turan da konuk oldu.

Yard. Doç. Dr. Mustafa Tatçı, şairlerin ve katılımcıların sorularını yanıtladı. Son yıllarda yaptıkları çalışmalar çerçevesinde Yunus Emre'yi anlama konusunda çok ciddi veriler elde ettiklerini dile getiren Tatçı, "Yunus Emre, insanın kendinden kendine yolculuk yapmasını istemiştir. Yunus'un bıraktığı eserler hakka ulaşmada bir el kitabı olabilir. Hakka dönmek isteyenlerin yol kitabı. Onun eserlerine de güzel eserler yazmış sıradanlığında okunmamalı" diye konuştu.

"O KADAR ÇOK YUNUS VAR Kİ"

Yard. Doç. Dr. Mustafa Tatçı'dan sonra konuşmasını gerçekleştiren Bahtiyar Aslan ise, son dönem Türkiye'de yaşanan atmosferde aşk'a ihtiyaç duyulduğunu bu yüzden Yunus Emre'yi anlamak gerektiğini ifade etti. Yunus Emre'nin mistik olarak değil, sembolik olarak anlaşılması gerektiğini ifade eden Doç. Dr. Tatçı, "O kadar çok Yunus var ki, alevi, hanefi, hümanist, ozan, şair, aşık, devrimci. Hangisi bizim Yunus'umuz! merak ediliyor. O, Mona Lisa tablosu gibi siz nerden bakarsanız, size ordan bakıyor. Herkesin ayrı bir Yunus'u olması normal. Hangi izin taraftarıysan onu öyle göreceksiniz"dedi.

Tatçı, Yunus'un Allah aşkıyla dolup taştığını ve içinin dışına vurduğunu o yüzden şiirler yazdığını ifade ederek, o şiirlerin birkaçının da açıklamasını yaptı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yunus Emre Küçükçekmece'de Unutulmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement