Zabıtadan Kağıt ve Hurda Toplayanlara Denetim - Son Dakika
Son Dakika Logo

Zabıtadan Kağıt ve Hurda Toplayanlara Denetim

Zabıtadan Kağıt ve Hurda Toplayanlara Denetim
16.11.2016 13:20

Konyaaltı Belediyesi ekipleri, Akkuyu ve Uluç mahallelerinde kağıt ve hurda toplayanların depo olarak kullandıkları noktalara baskın düzenledi.

Konyaaltı Belediyesi ekipleri, Akkuyu ve Uluç mahallelerinde kağıt ve hurda toplayanların depo olarak kullandıkları noktalara baskın düzenledi.

Konyaaltı Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Zabıta Müdürlüğü, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından, Akkuyu ve Uluç mahallelerinde, kağıt ve hurda toplayanların depo olarak kullandıkları noktalara müdahale edildi.

Mevzuata aykırı biçimde kağıt ve hurda toplayanlar hakkında vatandaşlardan gelen şikayetleri değerlendiren ekipler, orman içinde istiflenmiş çöp ve hurda yığını ele geçirdi.

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, kağıt toplayan şahısların halk sağlığını tehdit ettiğini ifade etti. Toplanan çöp ve hurdaların ilçenin kırsal noktalarında istiflendiğini belirten Böcek, gelen şikayetler ve ekiplerin araştırmaları sonucu bu yerlerin tespitini yaptıklarını ve müdahale ettiklerini bildirdi.

Kağıt ve hurda toplayanların kent merkezinde görüntü kirliliğine de neden olduklarını belirten Böcek, "Hem görsel kirlilik oluşturan hem de yaya ve araç trafiğini olumsuz yönde etkileyen bu kişilere defalarca uyarıda bulunduk. Uyarıları dikkate almayanlar hakkında yasal işlem yapıyoruz. Bununla birlikte topladıkları kağıt ve hurdalara da el koyarak geri dönüşüme gönderiyoruz." açıklamasında bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Zabıtadan Kağıt ve Hurda Toplayanlara Denetim - Son Dakika


Advertisement