Zihinsel Engelliye, Kredi Kartı ve Kredi Verildiği İddiası - Son Dakika
Güncel

Zihinsel Engelliye, Kredi Kartı ve Kredi Verildiği İddiası

Zihinsel Engelliye, Kredi Kartı ve Kredi Verildiği İddiası

Yüzde 75 zihinsel engelli olan 31 yaşındaki Faruk Kılıç'ın kimlik bilgileri kullanılarak ve imzası taklit edilerek, 3 banka şubesinden krediler çekildiği, kredi kartı alındığı ileri sürüldü Çekilen 5 kredi için toplamda 48 bin lira borçlandırılan ve geri ödenmediği için hacizle karşı karşıya kalan Kılıç'ın ailesi, konuyu yargıya taşıyacak Baba Kılıç: "Kredi kartı veren bankanın şube müdürüne konuyu aktardığımda bana, 'ne güzel işte git otomobil al' diyerek adeta bizimle dalga geçti.

10.03.2014 11:09

ZAFER AKPINAR - Yüzde 75 zihinsel engelli olan 31 yaşındaki Faruk Kılıç'ın kimlik bilgileri kullanılarak ve imzası taklit edilerek, 3 banka şubesinden krediler çekildiği, kredi kartı alındığı ileri sürüldü.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, İstanbul Ümraniye'de ailesiyle yaşayan ve bir fabrikanın engelli kadrosunda çalışan zihinsel engelli Faruk Kılıç'ın okuma yazma bilmediği halde adına çekilen krediler, ailesini zor durumda bıraktı. 3 farklı bankanın şubelerinden adına, 3 kez 14 bin, iki kez 3 bin olmak üzere 48 bin lira çekilen ve alınan sınırsız harcama imkanı bulunan kredi kartından 5 bin lira borçlandırılan Kılıç, tüm bu olanlardan habersiz şekilde maaşına gelen hacizin ardından ailesi tarafından işten alındı.

Baba Şinasi Kılıç, bankaların çekilen kredileri faiziyle geri istediğini belirterek, ne yapacaklarını şaşırdığını söyledi.

Oğlunun engeli nedeniyle hiçbir bankacılık işlemini bilmediğini dile getiren baba Kılıç, şunları kaydetti:

"Kimlik bilgileri kullanılarak ve imzası taklit edilerek, 3 banka şubesinden krediler çekmişler. Bir banka bunu nasıl yapar? Bir de sınırsız kredi kartı vermişler. Sınırsız kredi kartı veren bankanın şube müdürüne konuyu aktardığımda bana, 'ne güzel işte git otomobil al' diyerek adeta bizimle dalga geçti. Bu borçları ödeyecek durumumuz yok. Bankalar bunu da yaptı. Olayı yargıya taşıyacağız. Hakkımızı hukuki yollardan arayacağız."

Kılıç, oğlunun bankadan bırakın kredi başvurusunda bulunmayı bir fatura yatırmayı dahi becerecek durumda olmadığını vurgulayarak, bankaların sahte başvuruyu incelemeden nasıl kredi verdiğine şaşırdığını ifade etti.

"Oğluma sorgusuz sualsiz kredi verilmiş"

Burada bir suç işlendiğini, oğlunun ve kendilerinin mağdur edildiğini savunan Kılıç, "Bankalar, kredi başvurularında ince eleyip sık dokurken, başvuranın ekonomik geliri, üzerine kayıtlı menkul ve gayrimenkul olup olmadığı ve kredibilitesinin bulunup bulunmadığına bakılarak kredi verirken ve üstelik kefilde isterken oğluma sorgusuz sualsiz kredi verilmiş. Konuyla ilgili Tüketici Hukuku Enstitüsünden yardım istedik, gereğini yapacağız" dedi.

Tüketici Hukuku Enstitüsünün genel sekreteri Mehmet İmrek, kredi başvurusu yapan kişinin bir engelli olduğunu, okuma yazmasının da bulunmadığını ifade ederek, "Üstelik kendisi yerine bir başkası sahte imza kullanarak kredi alıyor. Bankanın böyle bir kredi işlemini yapması çok düşündürücü olduğu kadar vahim bir durumu da gözler önüne sermektedir. Yapılan bu kredi işlemi geçersizdir ve üstelik banka suç işlemiştir. Yetkililerin bu durum karşısında bir an evvel harekete geçmesi ve sorumluların cezalandırılması gerekmektedir" diye konuştu. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Zihinsel Engelliye, Kredi Kartı ve Kredi Verildiği İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement