Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı: Herkesin Yargı Adaletine İhtiyacı Var - Son Dakika
Güncel

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı: Herkesin Yargı Adaletine İhtiyacı Var

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı: Herkesin Yargı Adaletine İhtiyacı Var

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, herkesin birgün yargının tarafsızlığına ve adaletine ihtiyacı olacağını söyledi.

02.09.2013 16:08

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, herkesin birgün yargının tarafsızlığına ve adaletine ihtiyacı olacağını söyledi. Özbakır, "Tüm meslektaşlarımızın görevlerini yerine getirirken gereken hassasiyeti göstermeleri, halkımızın takdir ve desteğini sağlayacaktır" dedi.

2013- 2014 Adli Yılı açılışı nedeniyle Valilik önündeki Atatürk Anıtı'nda tören düzenlendi. Zonguldak Belediye Başkan Vekili CHP'li Turgut Aydın, savcılar ve avukatların yer aldığı törende, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Hakim Neşe Kurt ve Baro Başkanı Kerem Ertem, anıta çelenk koydu. Törende konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, yargı bağımsızlığının önemine vurgu yaptı. Özbakır, şöyle dedi:

"Bakanlığımız ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulumuz, yargının hızlandırılması için elinden geleni yapmaktadır. Son yıllardaki hakim ve savcı açığını gidermek için yapılan mesleğe kabuller, personel açığını gidermek için bakanlığımızca yapılan atamalar yargının hızlandırılması amacına yönelik belli bir mesafe alınmasını sağlamıştır. Herkesin birgün yargının tarafsızlığına ve adaletine ihtiyacı vardır. Bunun için tüm meslektaşlarımızın görevlerini yerine getirirken gereken hassasiyeti göstermeleri, halkımızın da takdir ve desteğini sağlayacaktır. Adli, idari yargı ve baro ile birlikte çalışmalarımız, kanunlar çerçevesinde sorunsuz, dayanışma ve uyum içerisinde sürdürülmektedir."

Büro Emekçileri Sendikası Şubesi (BES) ise törenin ardından Adliye binası önünde basın açıklaması yaptı. Yaklaşık 20 kişinin yer aldığı açıklamada BES Zonguldak Şube Başkanı Hayri Anıl Çetin, hükümet ile Memur-Sen arasında imzalanan 2014-2015 yıllarını kapsayan toplu sözleşmenin, kamu emekçileriyle alay eder nitelikte olduğunu ifade etti. Kalabalık, 'Bağımsız yargı istiyoruz', 'Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber, ya hiçbirimiz' sloganları atarak dağıldı. - Zonguldak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı: Herkesin Yargı Adaletine İhtiyacı Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement