14. Sevgi Gönül Tiyatro Günleri Başlıyor - Son Dakika
Güncel

14. Sevgi Gönül Tiyatro Günleri Başlıyor

14. Sevgi Gönül Tiyatro Günleri Başlıyor

Bu yıl 14.'sü gerçekleştirilecek Sevgi Gönül Tiyatro Günleri, üniversite tiyatro gruplarının sahnelediği ve profesyonel tiyatroların yıl boyunca severek izlenen oyunlarından oluşan bir seçki sunuyor.

07.04.2015 10:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

13 - 20 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek 14. Sevgi Gönül Tiyatro Günleri'nde, Tehlikeli Yakınlaşmalar'dan, Dövüş Gecesi'ne, Guguk Kuşu'ndan, "Bir Yaz Gecesi Rüyası"na ve 'Bahar Noktası'na kadar pek çok oyun tiyatro severlerle buluşacak.

Koç Üniversitesi Tiyatro Kulübü'nün Aygaz sponsorluğunda düzenlediği 14. Tiyatro Günleri için geri sayım başladı. 13 – 20 Nisan tarihleri arasında toplam 6 gün sürecek olan festivalde, Koç Üniversitesi Sevgi Gönül Kültür Merkezi 10 oyuna ev sahipliği yapacak.

13-20 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek Tiyatro Günleri'nde Oğuz Atay'ın kitabından uyarlanmış Tehlikeli Yakınlaşmalar'dan, seyircilerin de oyuna dahil olduğu ve oyunu yönlendirdiği Dövüş Gecesi'nden, Oktay Kaynarca'nın başrolde oynadığı Guguk Kuşu'na, Shakespeare'in ünlü eseri "Bir Yaz Gecesi Rüyası"nın Can Yücel çevirisi 'Bahar Noktası'na kadar pek çok oyun izleyicisiyle buluşacak.

Koç Oyuncuları tarafından 13 Nisan Pazartesi günü sahnelenecek Shakespeare'in ünlü 'Bir Yaz Gecesi Rüyası'nın Can Yücel tarafından çevirisi 'Bahar Noktası' isimli oyunla başlayacak olan Tiyatro Günleri, 14 Nisan Salı günü saat 17.30'da Bilgi Üniversitesi'nin 'Lotte Naapsın?'ı ve 20.00'de İkincikat Tiyatro'nun 'Poz' isimli oyunuyla devam edecek.

15 Nisan Çarşamba günü saat 17.30'da Beykent Üniversitesi'nin 'Umut' isimli oyunu, 20.00'de Mava Stüdyosu'nda ise seyircinin oylarıyla yol alan ve yön değiştiren 'Dövüş Gecesi' sahne bulacak.

16 Nisan Perşembe ise Doğuş Üniversitesi'nden 'Köprüden Görünüş' ve başrollerinde Oktay Kaynarca, Deniz Uğur, Galip Erdal, Tuba Ünsal, Levent Can, Kevork Türker ve Kayhan Yıldızoğlu'nun olduğu 20 kişilik dev kadrosuyla 'Guguk Kuşu' tiyatro severlerle buluşacak.

17 Nisan Cuma günü Galatasaray Üniversite'sinden 'Andorra' ve 'Hazır Giyim' adlı iki farklı oyunun izleneceği Tiyatro Günleri, 20 Nisan Pazartesi günü Oğuz Atay'ın kitabından uyarlanmış 'Tehlikeli Oyunlar' adlı oyun ve Özyeğin Üniversitesinin oynadığı Yılmaz Erdoğan'ın yazdığı"Haybeden Gerçeküstü Aşk" ile son bulacak.

Profesyonel ve amatör tiyatro ekiplerini bir araya getirip, tiyatrolar arasında bir bağ kurmayı hedefleyen Sevgi Gönül Tiyatro Günleri'nde sahnelenecek oyunlar dışarıdan katılıma açık olacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 14. Sevgi Gönül Tiyatro Günleri Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.

  • Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza
    02:49 Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza

    Düzce'de polis ekipleri Ramazan ayında da kural tanımayan sürücülere yönelik denetimlerini sürdürürken, denetlenen 8 bin 96 araçtan bin 417'sine cezai işlem uygulandı. Yapılan kontrollerde toplamda 671 bin 159 lira cezai işlem uygulanırken, 16 bin 587 kişi sorgulandı ve 30 aranan şahıs gözaltına alındı. Ayrıca 110 araç trafikten men edildi.

  • Düzce'de Ramazan Ayında Kural Tanımayan Sürücülere Cezai İşlem Uygulandı
    02:46 Düzce'de Ramazan Ayında Kural Tanımayan Sürücülere Cezai İşlem Uygulandı

    Düzce'de polis ekipleri Ramazan ayında da kural tanımayan sürücülere yönelik denetimlerini sürdürürken, denetlenen 8 bin 96 araçtan bin 417'sine cezai işlem uygulandı. Trafik denetimlerinde 94 okul servisi, 281 motosiklet ve 7 bin 721 araç kontrol edildi. Toplamda 671 bin 159 lira cezai işlem uygulandı ve 30 aranan şahıs gözaltına alındı.


Advertisement