15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Çarşamba ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Beraberlik Günü nedeniyle Belediye Meydanı'nda program düzenlendi.

16.07.2019 10:05

Çarşamba ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Beraberlik Günü nedeniyle Belediye Meydanı'nda program düzenlendi.

Şehitler için Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından günün anlamına ilişkin şiirler seslendirildi.

Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, yaptığı konuşmada, "Aramızda 15 Temmuz gecesi gazi olan Yaşar ve Selim kardeşlerimiz var. Onlar gibi siz de o gece bu meydanı doldurdunuz. Şükürler olsun Çarşamba'da o gece bir şey olmadı ama olsaydı genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle Çarşambalı hemşehrilerimiz gazi olmak, şehit olmak için bu meydanı doldurmuştu. Allah şehitlerimize rahmet eylesin." dedi.

Kaymakam Şükrü Yıldırım da şehitlere rahmet dileyerek yaptığı konuşmasında, şunları dile getirdi:

"Gerçekten Türk milleti asker bir millettir. Bunu 3 sene önce darbe girişiminde genciyle, yaşlısıyla kanıtlanmıştır. 15 Temmuz'u değerlendirdiğimiz zaman bunun bir demokrasi mücadelesi olduğunu görüyoruz, milletin iradesine sahip çıkma mücadelesi olduğunu görüyoruz. 15 Temmuz'a baktığımızda FETÖ ve işbirlikçilerinin seçilmişlere karşı, yönetime karşı, bu vatana, bu millete karşı bir darbe girişimleri olduğunu görüyoruz. Bizim milletimiz iradesine sahip çıkmıştır. 15 Temmuz'dan sonra bizim demokrasimiz kazanmıştır."

Programa, Kaymakam Yıldırım ve Belediye Başkanı Doğan ile Çarşamba Cumhuriyet Başsavcısı Gültekin Bülbül, Çarşamba İlçe Emniyet Müdürü Turgay Begen, AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Taner Özden, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Osman Akman, İlçe Müftüsü Osman Karagöz ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement