36 Bin Kişiye Afet Eğitimi Verildi - Son Dakika
Güncel

36 Bin Kişiye Afet Eğitimi Verildi

36 Bin Kişiye Afet Eğitimi Verildi

Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü (AFAD) tarafından yılın ilk 6 ayında 36 bin 557 kişiye afet eğitimi verildiği bildirildi.

29.06.2017 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü (AFAD) tarafından yılın ilk 6 ayında 36 bin 557 kişiye afet eğitimi verildiği bildirildi.

AFAD İl Müdürü Mehmet Buldan, yaptığı yazılı açıklamada, başta deprem olmak üzere ülkede sıkça görülen afetlere yönelik eğitim çalışmaları yaptıklarını belirtti.

Afet öncesi, sırası ve sonrasında yapılacak doğru davranışların kazandırılması, afet bilinci ve kültürünün aşılanması amacıyla her yıl olduğu gibi okul, kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör kuruluşlarında eğitim ve tatbikatlar gerçekleştirdiklerini aktaran Buldan, şunları kaydetti:

"Bugüne kadar afet bilinçlendirme eğitimlerimizle 175 bin 536 kişiye ulaşmış bulunmaktayız. Bu yılın 6 aylık döneminde Afete Hazır Aile, Afete Hazır Okul, Afete Hazır İşyeri, Afete Hazır Gençler eğitim çalışmalarımızda 36 bin 557 kişiye ulaştık. Eğitim-öğretim döneminde okullardan gelen afet bilinci, deprem ve yangın eğitimi talepleri doğrultusunda, afet bilinci ve yangın eğitimi verilmeye devam edilmiştir. Müdürlüğümüzün kurtarma araç ve gereçlerinin tanıtımı için 21 okuldan 877 öğrenci müdürlüğümüzü ziyaret etmiştir. 94 okulda 29 bin 243 öğrenciye afet bilinci eğitimi verilmiştir. Toplamda 30 bin 120 öğrenciye ulaşılmıştır."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 36 Bin Kişiye Afet Eğitimi Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement