82 yıllık fotoğraftaki detay sosyal medyayı karıştırdı: Gelecekten mi geliyor? - Son Dakika
Yaşam

82 yıllık fotoğraftaki detay sosyal medyayı karıştırdı: Gelecekten mi geliyor?

82 yıllık fotoğraftaki detay sosyal medyayı karıştırdı: Gelecekten mi geliyor?

Günümüzden tam 82 sene önce; 1941 yılında çekilen bir fotoğraftaki adamın giyimi, sosyal medyada 'zaman yolculuğu' teorilerinin alevlenmesine sebep oldu. Kullanıcılar, modern giysileri ve güneş gözlüğü olan adamın, gelecekten geldiğini iddia etti.

05.06.2023 19:24  Güncelleme: 19:39

Sosyal medyanın en sevilen fenomen olaylarından biri; zaman yolculuğu tartışmaları. Bu akıma gönül veren birçok sosyal medya kullanıcısı, geçmiş tarihli fotoğraflardaki garip detayları öne çıkararak günümüz veya gelecekle bağlantı kurmaya çalışıyor. Kanada'da 1941'de çekilen siyah-beyaz bir fotoğraf da bu tartışmaları yeniden alevlendirdi. 2010'da internete yüklenen bu fotoğraf, 1941'de Kanada'da bulunan South Fork Köprüsü'nün yeniden açılışında karelenmiş.

82 yıllık fotoğraftaki detay sosyal medyayı karıştırdı: Gelecekten mi geliyor?

YANINDAKİLERDEN FARKI DİKKAT ÇEKİYOR

Bundan tam 82 yıl önce çekilen fotoğrafta herkes normal görünürken genç bir adamın tarzı dikkati çekiyor. Günümüzdeki güneş gözlüklerine benzer bir gözlük takan adamın kıyafetleri de bugün yolda görüldüğünde dikkat çekmeyecek kadar modern. Genç adamın; etrafındaki insanların frak, takım elbise ve şapkayla bulunduğu ortamda kıyafetlerinin 'günlük' görünümü de dikkat çekiyor. Adamın elinde ayrıca küçük bir fotoğraf makinesi de görülüyor.

İlk olarak 2004 yılında Barlorne-Pioneer Müzesi'nin 'Geçmiş Yaşamları Burada' sergisinde yer alan fotoğraf, 2010'da dijitalleştirilerek internet ortamına yüklendi ve internetteki komplo teorisyenlerinin ilgisini çekti.

ANALİZE GÖRE HER ŞEY NORMAL

Snopes sitesi, iddiaları değerlendirmiş ve fotoğrafı analiz ederek adamın zamanına göre modern görünmesine rağmen giydiği tüm eşyaların 1941'de icat edildiği veya zaten var olduğu sonucuna varmıştı.

Adamın üstündekileri inceleyen Dan Evon, şöyle yorumluyor: "Fotoğrafın, bir zaman yolcusundan ziyade, zamane insanının alışılmadık moda anlayışına sahip olabileceğini gösterdiğini söylemek daha makul."

Son Dakika Yaşam 82 yıllık fotoğraftaki detay sosyal medyayı karıştırdı: Gelecekten mi geliyor? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • esoes esoes: adamı shopla yapıstırmıslar gibi duruyor ama yine de siz bilirsiniz :D 48 3 Yanıtla
  • Serkan Basar: Şimdi güneş gözlüğüne veya elindeki fotoğraf makinasına bakıp yorum yaparsak yanılırız çünkü resim 1940 lı yıllarda çekildi ama güneş gözlüğü ve fotoğraf makinesi 1800 lü yıllarda icat edildi 32 3 Yanıtla
    Sabri Çakar: Şimdi güneş gözlüğü ve giyimi o kadar tuhaf bir adam saç tıraşı dahil orada ve kimse ona hayret eden gözlerle bakmıyor güneş gözlüğü detayı icadını 1800 ler demişsin ama adamdaki gözlük o zamana ait değil model olarak neyse çevresine bakarsan montaj olduğu açık ve net bir deli çukura taş atmış bizlerde peşine düşmüş gibiyiz 18 0
  • mesut yuksel: Birakin bu saçmalıkları artık. Birde bunu bir gerçek bir habermiş gibi yazmıyorlarmı ? Asparagassssssssssss... 25 1 Yanıtla
  • mert çelik: elinde ufo var 1 0 Yanıtla
  • Ezgi Akvaryum: Bu zamanda bunu keşfeden kafa, o dönem o tarihte bu kafadan yokmuş demek ki, kimse yadırgamamış gözlükleri giyimi saç şeklini, ve o dönemin gazetesinde bile çıkmamıştır bu konu eminim, bu gün açık yada kapalı bir kesime yolda defalarca bakıp uzaylı gibi davrananlar o dönem yokmuş ne kadar güzel. 1 0 Yanıtla

Advertisement