AK Parti 7. Bölge Yerel Yönetimler Toplantısı - Son Dakika
Güncel

AK Parti 7. Bölge Yerel Yönetimler Toplantısı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, dünün hasta adamı olarak nitelendirilen Türkiye'nin artık bugünün usta adamı haline geldiğini belirterek, "10 yılda, 90 yılda yapılamayanları yaptık."

21.09.2012 19:24

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, dünün hasta adamı olarak nitelendirilen Türkiye'nin artık bugünün usta adamı haline geldiğini belirterek, "10 yılda, 90 yılda yapılamayanları yaptık. Yani 10 yılda 100 yıllık iş yaptık" dedi.

AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından, Anfa Kültür Merkezi'nde düzenlenen 7. Bölge Yerel Yönetimler Toplantısı'na, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi'nin yanı sıra, bazı milletvekilleri, AK Partili yerel yöneticiler ile partililer katıldı.

Tanrıverdi, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin AK Parti ile 2002 yılında çıktığı yolculuğuna istikrar ve güvenle devam ettiğini ifade ederek, Türkiye'nin son 10 yılda gösterdiği değişim ve dönüşümle artık dünyada ve bölgesinde büyük bir güç haline geldiğini söyledi.

İhmal edilmiş, unutulmuş ve ötelenmiş sorunları bir bir çözdüklerini ve çözmeye de devam ettiklerini dile getiren Tanrıverdi, "10 yılda, 90 yılda yapılamayanları yaptık. Yani 10 yılda 100 yıllık iş yaptık. Türkiye'nin doğusunu batısından, kuzeyini güneyinden ayrı görmedik. AK Parti olarak milletimizin karşısına terör siyaseti, baskı ve korku siyaseti ile değil eser siyasetiyle, hizmet siyasetiyle çıktık. Işıkları yaktık, 7 bölgeyi de aydınlattık" diye konuştu.

İktidarları döneminde yapılanları sıralayan Tanrıverdi, Türkiye'nin artık borç alan bir ülke değil, borç veren bir ülke haline geldiğini belirterek, "Para basmadık, borçlanmadık. Kendi imkanlarımızla kendi politikalarımızla, kendi insanımızla bunları yaptık" ifadesini kullandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Davos'ta haksızlığa boyun eğmediğini ve bir daha buraya katılmayacağını söylediğini ifade eden Tanrıverdi, Davos'un Türkiye'ye, İstanbul'a geldiğini kaydetti. Tanrıverdi, "Yani dünün hasta adamı olarak nitelendirilen Türkiyemizi artık bugünün usta adamı haline getirdik" dedi.

-"Türkiye demokrasisiyle Ortadoğu'ya, ekonomisiyle Batılı ülkelere örnek"-

AK Parti olarak halkın teveccühü ile büyüdüklerini ve her üç seçimde oylarını üst üste artırarak iktidara gelen tek siyasi parti olduklarını belirten Tanrıverdi, ekonomik ve sosyal yönden büyüyen Türkiye'nin, demokrasisiyle Ortadoğu ülkelerine, güçlü ekonomik modeliyle de batı ülkelerine örnek olduğunu ifade etti.

Artık Türkiye'de endişelerin yerini istikrarlı büyüme ve kalkınmanın aldığını kaydeden Tanrıverdi, "AK Parti döneminde pekiştirilen istikrar ve güven ortamı, devlet, millet kaynaşmasını çekemeyen çevreler, Türkiye'nin sosyo ekonomik gelişmesini, bölgesinde, dünyada güçlü, lider ülke olmasını hazmedememektedirler. Her türlü kirli oyunu oynamakta, her türlü taşeronu kullanmaktadırlar" şeklinde konuştu.

Bingöl'de şehit olan askerler ile suikast sonucu şehit olan Ovacık Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun'u anımsatan Tanrıverdi, hain, kahpe, kalleş saldırılarda şehit düşen, bu topraklar için canını verenlere Allah'tan rahmet dilediğini kaydetti.

-"Teröre bulaşan milletvekillerinin dokunulmazlıkları hakkında gereken yapılacak"-

Hükümetin ve güvenlik güçlerinin terörle mücadelesinin, son terörist etkisiz hale getirilene kadar devam edeceğini belirten Tanrıverdi, şöyle devam etti:

"Askerimize, polisimize hain pusular kurup kurşun sıkanlar, masum sivilleri öldürenler, kundaktaki bebekleri dahi hedef alan caniler hak ettikleri cezayı muhakkak, ama muhakkak bulacaklardır.

1 Ekim'de TBMM açıldıktan sonra da teröre bulaşan, teröre yataklık yapan, terör suçu işleyen milletvekillerinin dokunulmazlıkları hakkında da milletimizin sesine kulak vererek, millet iradesinin tecelligahı olan TBMM'de gereken ne ise elbette yapılacaktır. Milletimiz bundan emin olsun." ifadesini kullandı.

Biz birlik ve beraberliğimizi, toplumsal bütünlüğümüzü korudukça, birbirimize şüpheyle değil, sevgiyle, güvenle, kardeşlikle baktıkça, dilimizdeki sevgi sözcüklerini kalbimize yerleştirdiğimizde terör tecrit olacak, terörizm zemin bulamayacaktır. Bu bayrağın altında, ay yıldızlı, rengini şehitlerimizin kanından almış bayrağımızın altında herkese, bu ezanların altında her kesime yer var. Yeter ki vatanına kastetmesin, milletine ihanet etmesin."

-"Türkiye'deki belediyelerin yüzde 57'si AK Parti'li"-

Yerel yönetimlerin dinamik bir yapıya sahip olduğunu ve bir ülkenin can damarı niteliği taşıdığını anlatan Tanrıverdi, kalkınmışlığın ve gelişmişliğin en güzel aynasının yerel yönetimler olduğunu belirtti.

Şehirlerin, küresel rekabette geri kalmaması için farklı alanlarda marka şehirlere dönüştürülmesi gerektiğini vurgulayan Tanrıverdi, AK Parti'nin yerel yönetimlere verdiği önemi 10 yıllık dönemde açıkça gösterdiğini anlattı.

Türkiye'de 2 bin 950 belediye bulunduğunu, bunların bin 675'inin yani yüzde 57'sinin ise AK Parti'li olduğunu belirten Tanrıverdi, "Bu rakamlar da gösteriyor ki belediyecilik bizim işimizdir, AK Parti'nin işidir. Hizmet bizim işimizdir. AK Parti, hizmetin adresi partidir" dedi.

"Yerel yönetimlerde bizim misyonumuz, insan merkezli, hizmet odaklı çalışmaktır" ifadesini kullanan Tanrıverdi, yerel yönetimlerde partizanca bir tavır sergilemediklerini söyledi. Tanrıverdi, "AK belediyeciler olarak biz milletimizin efendisi değil, hizmetkarıyız" diye konuştu.

-Diğer konuşmacılar-

AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan ise AK Parti'nin yerel yönetimlerde de tüm ezberleri bozarak, yeni bir soluk getirdiğini kaydetti. AK Parti'li belediyecilikte kentleri imar ve inşa ettiklerini anlatan Alparslan, aynı zamanda halka ve millete de dokunarak, onların kalbini de imar ve inşa ettiklerini dile getirdi.

Yapacakları çok daha büyük işleri bulunduğunu ifade eden Alparslan, "Bu büyük işleri yapacak, gücümüz, kuvvetimiz, azmimiz, heyecanımız ve tecrübemiz var" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de "AK Parti demek belediyecilik demek" ifadesini kullanarak başladığı konuşmasında, Türkiye'ye belediyeciliği AK Parti'nin öğrettiğini söyledi.

AK Parti'nin oylarının yüzde 50'nin üzerine çıkmasında yerel yönetimlerin de payı bulunduğunu kaydeden Gökçek, AK Parti'li belediyelerin yaptıklarının, muhalefetteki belediyelerin ve özellikle CHP'li belediyelerin hayal bile edemediklerini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da eleştirilerde bulunan Gökçek,

"Böyle bir muhalefet olduğu için de Allah'a şükretmemiz lazım. Adamı hiç sevmiyorum, ama CHP'nin başından da hiçbir zaman gitmesini arzu etmiyorum. 'Allah onu hep CHP'nin başında tutsun' diyorum" şeklinde konuştu.

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal ise iktidarın vitrinin de belediyeler olduğunu belirterek, yapılanların ve yapılmayanların buralarda görüldüğünü ifade etti.

Parti olarak güzel bir yerde bulunduklarını belirten Köksal, milletvekilleri olarak belediye başkanlarına her türlü yardımda bulunacaklarını söyledi.

Muhabir: Hüseyin Gazi Kaykı

Yayıncı: Ertuğrul Cingil - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti 7. Bölge Yerel Yönetimler Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement