İYİ Partili Yöneticiler Akşener'in Bırakma Kararını Twitter Mesajından Öğrendi - Son Dakika
Güncel
BBC

İYİ Partili Yöneticiler Akşener'in Bırakma Kararını Twitter Mesajından Öğrendi

İYİ Parti'de 24 Haziran seçimlerinin ardından başlayan "neden başarısız olduk" tartışması, Akşener'in, "genel başkanlığı bırakma" kararıyla sonuçlandı. Partinin üst düzey yöneticileri dahi, Akşener'in "bırakma" kararını, tüm sosyal medya kullanıcıları gibi Twitter mesajından öğrendi.

23.07.2018 15:16  Güncelleme: 16:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İYİ Parti'de 24 Haziran seçimlerinin ardından başlayan "neden başarısız olduk" tartışması, Genel Başkan Meral Akşener'in sürpriz, "genel başkanlığı bırakma" kararıyla sonuçlandı. Partinin üst düzey yöneticileri ve en yakın kurmayları dahi, Akşener'in "bırakma" kararını, tüm sosyal medya kullanıcıları gibi Twitter mesajından öğrendi. Akşener'in "bırakma" kararına karşı parti yönetimi ve milletvekilleri, Ağustos ayında yapılacak olağanüstü kongrede Akşener'i Gözler şimdi Akşener'in vereceği karara çevrildi.

BAŞKANLIKTAN AYRILMA KARARI ŞOK ETKİSİ YARATTI

MHP'den ayrılan bir grup arkadaşı ve geçmişte siyaset yaptığı merkez sağ kökenli isimlerle, önüne çıkarılan çeşitli engellere karşın, 25 Ekim 2017'de İYİ Parti'yi kuran Meral Akşener'in, "siyaseti bırakma" anlamına da gelen genel başkanlıktan ayrılma kararı, hem partisinde hem de siyasi kulislerde "şok etkisi" yarattı.

PARTİNİN ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERİ DE KARARI TWİTTER MESAJINDAN ÖĞRENDİ

Zira, partinin üst düzey yöneticileri ve en yakın kurmayları dahi, Akşener'in "bırakma" kararını, tüm sosyal medya kullanıcıları gibi twitter mesajından öğrendi. Öyle ki, ilk anda bazı parti yöneticileri, söz konusu mesajın Akşener'in bilgisi dışında atılmış olabileceği olasılığını bile düşündü.

AKŞENER'İN YENİDEN ADAY OLUP OLMAYACAĞI MERAK EDİLİYOR

Kulislerde şimdi merak edilen, Akşener'in yeniden adaylığa ikna olup olmayacağı ve eğer ikna edilemezse İYİ Parti'nin kimin liderliğinde yola devam edeceği. ve her şeyden önemlisi, partinin dağılıp dağılmayacağı.

Partide yaygın görüş, Akşener'in büyük güçlüklerle kurduğu İYİ Parti'nin dağılmasına izin vermeyeceği ve partinin başına döneceği yönünde.

"DUYARSIZ KALAMAZ"

Partide ilk şok atlatıldıktan sonra milletvekili ve parti yönetimi yaptıkları ilk durum değerlendirmesinde, Ağustos ayında yapılacak olağanüstü kongrede Akşener'i tek aday gösterme kararı aldı.

Parti kaynakları, gerek parti yönetimi, gerek parti teşkilatlarının yeniden aday gösterme konusundaki kararlılığı ve ısrarı karşısında Akşener'in duyarsız kalamayacağı ve yeniden adaylık için ikna olacağı görüşünde.

Akşener'in bu şekilde yeniden genel başkan seçilmesi halinde kendisine sert eleştiriler yönelten muhaliflerin de etkisizleşeceği ve partideki iç tartışmanın sona ereceği ifade ediliyor. Kongrede de Akşener'in yeni yönetimi istediği gibi şekillendireceği ifade ediliyor.

"PARTİNİN BAŞINA GEÇMEZSE DAĞILMA SÜRECİNE GEÇİLECEK"

İYİ Parti'de şimdilik bütün hesaplar Akşener'in tek aday gösterilmesi ve "ikna olacağı" üzerine kurulsa da, olasılık dahilinde bile olması istenmeyen "kötü senaryo" ise ikna olmaması halinde ne olacağı.

İYİ Parti'nin Akşener ismiyle özdeşleştiği ve partideki çeşitli kanatları bir arada tutan tutkal olduğu, partinin başına dönmemesi halinde "dağılma sürecine" girileceği yorumları yapılıyor.

Partide Koray Aydın, Ümit Özdağ'ın da aralarında bulunduğu MHP kökenliler, liderlik konusunda ilk akla gelen isimler. Ancak bir çok yorumcu, Akşener dışındaki hiçbir ismin, partiden kopuşları engellemeyeceğine dikkat çekiyor.

Kulislerde,bazı partililerin "pişmanlık ifade etme" koşuluyla, İYİ Parti'den geleceklere kapıları açma kararı alan MHP'ye dönebileceği, merkez sağdan gelen isimlerin de CHP'ye hatta AKP'yi tercih edebileceği konuşulanlar arasında.

İYİ Partili Yöneticiler Akşener\'in Bırakma Kararını Twitter Mesajından Öğrendi
Kaynak: BBC

Son Dakika Güncel İYİ Partili Yöneticiler Akşener'in Bırakma Kararını Twitter Mesajından Öğrendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

BBC

Advertisement