Alman Filmlerinden Bir Seçki - Son Dakika
Güncel

Alman Filmlerinden Bir Seçki

Alman Filmlerinden Bir Seçki

Goethe-Institut Istanbul, Mart ayında da her Perşembe son iki yılın yapımı Alman filmlerinden bir seçki sunuyor.

07.02.2012 13:38

Goethe-Institut Istanbul

Yeni Çarşı Cad. 32

Beyoğlu - İstanbul

Goethe-Institut Istanbul, Mart ayında da her Perşembe saat 19.00'da son iki yılın yapımı Alman filmlerinden bir seçki sunuyor.

Gösterilecek filmler arasında yer alan Andres Veiel'in "Wer wenn nicht wir - Biz Değilsek Kim" adlı filmi 2011 Berlin Film Festivali'nin yarışma filmlerindendi. Feo Aladağ'ın "Die Fremde - Ayrılık" filmi, aldığı ödüller ve en iyi yabancı film dalında Oscar'a aday gösterilmesiyle uluslararası tanınırlığa ulaştı. Genç yönetmen Nick Baker-Montey'in ilk filmi olan "Der Mann, der über Autos sprang - Arabaların Üstünden Atlayan Adam" pek çok festivalden ödüllerle dönmüş bir film. 2011 Bronz Alman Film Ödülü'nü alan film, RAF üyelerine farklı bir yaklaşımla bakarken aynı zamanda da onların hayatları üzerinden zamanın ruh halini yakalamayı başarıyor. Berlinli yönetmen Ulrich Köhler, "Schlafkrankheit - Uyku Hastalığı" filmiyle Afrika kıtasına alışılmadık bir bakışla yaklaşıyor.

01.03.2012, saat 19.00

Wer wenn nicht wir - Biz Değilsek Kim

Almanya, 2011, 124', renkli

Yönetmen: Andreas Veiel

Oyuncular: August Diehl, Lena Lauzemis, Alexander Fehling

Almanca, Türkçe altyazılı

Altmışlı yılların başında Almanya: Nazi yazar Will Vespers'in oğlu Bernward Vesper, üniversitede okuduğu yıllarda bir rahibin kızı olan Gudrun Ensslin ile tanışır. Birlikte dünyayı değiştirmek isterler. Bir yayınevi kurarlar ve Batı Berlin'e giderek oradaki solcuların bohem dünyasına karışırlar. Fakat Gudrun bir süre sonra eşi Bernward'ı ve oğlunu radikal solcu Andreas Baader için terkeder. Bu ikisi terör çevrelerine dahil olurlarken Bernward Vesper kendini uyuşturucuya verir. „Biz Değilsek Kim", Berlinale 2011'de Alfred Bauer ödülüne layık görüldü.

08.03.2012, saat 19.00

Die Fremde - Ayrılık

Almanya, 2010, 119', renkli

Yönetmen: Feo Aladağ

Oyuncular: Sibel Kekilli, Nizam Schiller, Derya Elabora, Settar Tanriogen, Serhad Can, Almila Bagriacik, Tamer Yigit, Alwara Höfels, Florian Lukas

Almanca ve Türkçe, Türkçe altyazılı

25 yaşındaki Umay, yanında küçük oğlu Cem, Berlin 'de ailesinin oturduğu evin kapısını çalar. İstanbul'daki mutsuz evliliğinden kaçan ve Berlin'e dönerek orada yeni, kendi kararlarını kendi verebileceği bir hayata başlamak isteyen Umay'a annesi şöyle der: "Rüya görüyorsun, uyan!" Umay kısa süre içinde ailesinin geleneksel düşünce kalıplarının dışına çıkmakta çok zorlandığını fark eder. Aile, Cem'i babasının yanına, Türkiye'ye geri göndermeye karar verdiğinde, Umay bu kez arkasındaki bütün köprüleri yıkarak kaçar. Stipe'yle tanışır, ona aşık olur ve Cem ve kendisi için yeni bir hayata başlamaya çalışır. Ailesiyle barışmak istediğinde ise, bunun için çok geç olduğunu fark etmez.

15.03.2012, saat 19.00

Der Mann, der über Autos sprang - Arabaların Üstünden Atlayan Adam

Almanya, 2009/2010, 105', renkli

Yönetmen: Nick Baker-Monteys

Oyuncular: Jessica Schwarz, Robert Stadlober, Martin Feifel, Anna Schudt

Almanca, Türkçe altyazılı

Julian Berlin'deki bir akıl hastanesinden kaçar ve yürüyerek Güney Almanya'ya doğru yola koyulur. Yürümenin enerjisiyle, ölmüş bir arkadaşının kalp hastası olan babasını iyileştirebileceğine inanmaktadır. Kısa süre sonra yol arkadaşları edinir. Genç doktor Juliane ona katılır, bunalım geçiren bir ev kadını olan Ruth da onlarla birlikte gelmek isteyince üç kişi olarak yürümeye devam ederler. Kısa süre sonra polis Jan da katılınca dört kişi olurlar. Bu yol filmi, izleyicileri Almanya'nın kuzeydoğusundan alıp güneybatısına doğru götürürken, yoldakilerin kendilerine doğru yaptıkları yolculuğun da tanığı yapıyor.

22.03.2012, saat 19.00

Schlafkrankheit - Uyku Hastalığı

Almanya/Fransa/ Hollanda, 2010/2011, 91', renkli

Yönetmen: Ulrich Köhler

Oyuncular: Pierre Bokma, Jean-Christophe Folly, Jenny Schily, Hippolyte Girardot, Maria Elise Miller

Almanca, Türkçe altyazılı

Ebbo Velten ve eşi Vera neredeyse 20 yıldır Afrika'nın çeşitli ülkelerinde yaşamaktadırlar. Doktor olan Ebbo, hayatını tümüyle dolduran bir uyku hastalığı projesi yürütmektedir. Vera ise Yaounde'de yaşayan farklı ülkelerden gelmiş insanlardan oluşan çevrede kendini giderek yalnız hissetmekte ve kızından ayrı olduğu için de acı çekmektedir. Ebbo bir seçim yapmak zorundadır: Ya Afrika'daki hayatından vazgeçecektir, ya da sevdiği karısını kaybetmeyi göze alacaktır. Aradan yıllar geçer. Paris'li genç bir doktor, Dünya Sağlık Örgütü adına Kamerun'da yürütülen bir projeyi denetlemekle görevlendirilir. Karşısında bütün hayallerini kaybetmiş, kayıp bir adam olarak Ebbo Velten durmaktadır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Alman Filmlerinden Bir Seçki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement