Almanya'da Aşırı Sağcı Dernek Yasaklandı - Son Dakika
Güncel

Almanya'da Aşırı Sağcı Dernek Yasaklandı

Almanya'da aşırı sağcı "Beyaz Kurtlar Terör Ekibi" (Weisse Wölfe Terrorcrew) adlı derneğin faaliyetleri yasaklandı.

16.03.2016 14:34

Almanya'da aşırı sağcı "Beyaz Kurtlar Terör Ekibi" (Weisse Wölfe Terrorcrew) adlı derneğin faaliyetleri yasaklandı.

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, Berlin'de yaptığı açıklamada, "Beyaz Kurtlar Terör Ekibi" üyelerinin siyasi rakiplerine, göçmenlere ve polis memurlarına yönelik şiddet kullanma yanlısı olduğunu belirtti.

Maiziere, derneğin şiddeti sokağa taşıdığına işaret ederek "Bu dernek, devletimize, toplumumuza, siyasi olarak farklı düşünenlere, göçmenlere ve polis memurlarına karşı açık ve agresif bir şekilde kışkırtıcılık yapan Neonazilerin oluşumu" dedi.

Derneğin nasyonal sosyalizmin değerlerini açık açık kabul ettiğini ifade eden Maiziere, "Bu model üzerinde diktatörlük kurmak ve bu hedefi de tüm araçları kullanarak gerçekleştirmek istiyorlar" diye konuştu.

Bamberg Savcılığının geçen yıl bu derneğe karşı suç örgütü kurmak suçlamasıyla soruşturma başlattığını ve yapılan aramalarda iki kişinin gözaltına alındığını belirten Maiziere, "Henüz aşrı sağcı terörizmden söz edemeyiz ancak bu yöndeki her türlü eğilimlere izin vermeyeceğiz" ifadesini kullandı.

Maiziere, derneğin yasaklanmasının aşırı sağcılığa karşı açık ve güçlü bir sinyal olduğunu vurgulayarak devletin yabancı düşmanı kışkırtıcılığa, sloganlara ve şiddete tahammül etmeyeceğini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Almanya'da Aşırı Sağcı Dernek Yasaklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement