Bakan Çubukçu'dan Ygs ve Ales Sorularına Yanıt Yok - Son Dakika
Güncel

Bakan Çubukçu'dan Ygs ve Ales Sorularına Yanıt Yok

Bakan Çubukçu\'dan Ygs ve Ales Sorularına Yanıt Yok

"ösym BAĞIMSIZ BİR KURUM VE BU KONUDAKİ AÇIKLAMAYI ÖSYM YAPIYOR.

28.04.2011 14:21

"ösym BAĞIMSIZ BİR KURUM VE BU KONUDAKİ AÇIKLAMAYI ÖSYM YAPIYOR. BURADAKİ TOPLANTIYLA İLGİLİ BİR SORUNUZ VARSA CEVAPLANDIRAYIM"

İzmir'e gelen Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'ndaki (YGS) şifre ve Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'ndaki (ALES) hatalı kitapçık krizi sorularına yanıt vermeyerek, "ÖSYM bağımsız bir kurum ve bu konudaki açıklamayı ÖSYM yapıyor. Buradaki toplantıyla ilgili bir sorunuz varsa cevaplandırayım" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, İktisadi İşbirliği ve Geliştirme Teşkilatı (OECD) Eğitim Direktörlüğü ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği "Mesleki Eğitime Küresel Yaklaşımlar/ İş İçin Öğrenmek Projesi" kapsamında Çeşme Altın Yunus Resort & Thermal Hotel'deki konferansa katıldı. Bakan Çubukçu, konferansın ardından İzmir Valisi Cahit Kıraç'ı makamında ziyaret etti. Siyah etek ceketini beyaz bluz ve beyaz inciyle tamamlayan ve yüksek topuklu siyah rugan ayakkabı giyen Bakan Çubukçu, zarafeti ve şıklığıyla dikkat çekti. Bakan Çubukçu, İzmir'de basın mensuplarının YGS'deki şifre iddiaları ve ALES'deki hatalı kitapçık kriziyle ilgili soruları yanıtsız bıraktı. Bakan Çubukçu, basın mensuplarının ısrarı üzerine, "Ben bu konuları mecliste hem gündem dışı bilgilendirdim hem de gerekli açıklamaları yaptım. İzmir programımla ilgili soru soracaksanız cevaplayacağım, onun dışında soru yok. Arkadaşlar ÖSYM bağımsız bir kurum ve bu konudaki açıklamayı ÖSYM yapıyor. Buradaki toplantıyla ilgili bir sorunuz varsa cevaplandırayım" dedi.

"OKULLARIN GÜVENLİĞİNİ ÖNEMSİYORUZ"

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çabukçu, geçen hafta, İzmir'in Menemen İlçesi Asarlık Mahallesi'ndeki 75. Yıl İlköğretim Okulu'nun girişinde oynayan 4 yaşındaki Mehmet Ali Yavuz'un, demir okul kapısının üzerine devrilmesiyle hayatını kaybettiğini hatırlatan basın mensuplarına, okulların güvenliğini çok önemsediklerini belirterek, "Bu konuda derhal bir soruşturma açtırdık. Milli Eğitim İzmir İl Müdürlüğümüz, ilk soruşturma ve inceleme sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Dolayısıyla açıkçası hem okullarımızın güvenli durumda olması hem okullarımızın çocuklarımız açısından da güvenli mekanlar olmasını çok önemsiyoruz. Meydana gelen her hadiseyi de titizlikle soruşturuyoruz. Hiçbir çocuğumuzun en küçük bir şekilde kılına zarar gelmesini istemiyoruz. Meydana gelen hadisede bir sorumluluğu olan varsa da üzerine titizlikle gideceğiz" dedi.

FATİH İLK YIL ORTAÖĞRETİM KURUMLARIYLA BAŞLAYACAK

Bakan Çubukçu, FATİH Projesi'ni ise uzun uzun anlatarak, "İzmir bizim için çok önemli. İzmir Ege'nin incisi. Bizim özellikle eğitim alanında okul öncesi eğitim ve yükseköğretimde yürüttüğümüz çalışmalarla İzmir'de çok büyük ilerlemeler kaydedildi. Aynı zamanda ülkemizde gelişen teknolojiye uygun ülkemizde de nitelikli altyapı oluşturmak için çok önemli bir projeyi Başbakanımızla birlikte başlattık. 'FATİH Projesi' adı altında başlatılan bu proje bilişim altyapısının sağlanması, çocuklarımızın internete düzenli erişimi, e-kitap uygulaması, öğretmenlerimizin hizmet içi eğitim ve birçok alanda akıllı tahta uygulaması ile eğitimde fırsat eşitliğini sağlayacak ve kaliteyi artıracak bir proje. Hem miktarı hem kapsadığı alan itibariyle inşallah en kısa sürede ihalesi gerçekleştirilecek. Tüm Türkiye pilot bölge olacak. Çünkü proje tüm Türkiye'yi kuşatıyor. İlk yıl ortaöğretim öğrencileriyle başlayacak ve tüm Türkiye'ye yayılacak" dedi.

İzmir'de Valiliğin ardından partisinin İl Başkanlığı'nda basın toplantısı yapacağı duyurulan Çubukçu, programını iptal ederek, Ankara'ya döndü. Program iptalinin nedeni bildirilmedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Çubukçu'dan Ygs ve Ales Sorularına Yanıt Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement