Bakan Taner Yıldız Malatya'da Enerji Sorunlarını Görüştü - Son Dakika
Güncel

Bakan Taner Yıldız Malatya'da Enerji Sorunlarını Görüştü

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın katılımıyla Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerinin enerji sorunları tartışıldı.

04.12.2011 11:29

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın katılımıyla Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerinin enerji sorunları tartışıldı.

Anemon Otel'de düzenlenen toplantı öncesi konuşan Bakan Yıldız, AK Parti Hükümetinin liberalleşme ile ilgili hususları ön plana aldığını söyledi. Halka, sanayici ve esnafa daha iyi hizmet verilmesi amacıyla elektrik dağıtımında özelleştirme yönteminin seçildiğini belirten Bakan Yıldız, şöyle devam etti:

"Enerji dağıtımı konusunda özelleştirmeler hayata geçirildi. Geçiş döneminde dağıtımla ilgili sıkıntıları öğrenmek, 'Aksaklıkların nasıl düzeltilmesi gerektiği' gibi konuları bu illerimizin yöneticileriyle değerlendireceğiz. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, TEİAŞ ve TEDAŞ'ın konuşacakları olacak. Kayıp kaçak oranları hangi düzeyde onu görüşeceğiz. Şu ana kadar birçok ilde buradakine benzer toplantılar yaptık. Daha verimli, kaliteli ve memnuniyet verici yapı içinde olmamız lazım. Başarılı olduğumuz yerler olduğu kadar bekli de da başarılı olamadığımız yerler de olacak. Bunları tek tek değerlendireceğiz."

Bölgede çok sayıda değerli rezervlerinin yer aldığını vurgulayan Bakan Yıldız, Malatya ve bölgede değeri giderek yükselen kurşun, demir ve çinko gibi metalik maden rezervleri bulunduğunu vurgularken, "Hekimhan ve Kuluncak'ta 1.7 milyar tonluk demir rezervi var. Bu rakamları olabildiğince artırmaya çalışıyoruz. MTA'nın bu konuda çalışmaları var. Bilindiği gibi dökme demir konusunda 3 milyar dolarlık ithalatımız var. Bunun mutlaka azaltılması lazım. Önemli yatırımcılarımız var. Hem istihdamı artıracak hem de bu tarz yatırımları artıracak. Malatya ve Adıyaman bölgesinde 22 megavatlık bir güneş santrali kurulması planlanıyor. Doğalgazın özellikle meskenlerde yaygınlaştırılmasına destek vereceğiz" diye konuştu.

Toplantıya Malatya Valisi Ulvi Saran, Elazığ Valisi Ercan Çiçek, Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Tunceli Valisi Ali Güldoğan ile birlikte Tedaş Genel Müdürü Haşim Keklik, milletvekilleri, Aksa Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Kazancı ve yerel yöneticiler katıldı. - Malatya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Taner Yıldız Malatya'da Enerji Sorunlarını Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement