Karaman Belediye Başkanı Uğurlu'dan Mevlid Kandili Mesajı - Son Dakika
Güncel

Karaman Belediye Başkanı Uğurlu'dan Mevlid Kandili Mesajı

Karaman Belediye Başkanı Uğurlu\'dan Mevlid Kandili Mesajı

Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, başta Karamanlılar olmak üzere tüm İslam Aleminin Mevlid Kandilini kutladı.

10.01.2014 16:12  Güncelleme: 16:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karaman Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, başta Karamanlılar olmak üzere tüm İslam Âlemi'nin Mevlid Kandili'ni kutladı. Başkan Uğurlu yaptığı açıklamada; Peygamberimizi anlatan en güzel kavramların başında rahmetin geldiğini, insanların yüreklerindeki bu değeri harekete geçirmeleri gerektiğini belirterek mesajında şunlara değindi:

"Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V) tüm insanlığa fazilet güneşi ve hidayet meşalesi olarak gönderilmiştir. İnsanlık için yepyeni bir gün doğmuş, aydınlık bir devir açılmıştır. Bu günün tüm hemşehrilerimiz için hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Birbirimizi sevmeyi, doğruluğu, hoşgörüyü, şefkat ve merhameti Peygamber efendimizin sünnetleriyle öğrenerek nesiller boyu devam ettirdik. Takip ettiğimiz geleneğin gücü ve bunun hala milletimizin gönlünde yaşaması, gelecek için bizleri umutlandırmaktadır.

Peygamber Efendimizin insanlığın huzur ve mutluluğunu esas alan çağrısına, bizler de geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımız ve gençlerimize sağlıklı bir şekilde aktarıp yaşatılması için üzerimize düşen görevi yerine getirmeliyiz. İşte Mevlid Kandili ve diğer mübarek gün ve geceler; bu çağrıyı gönlümüzde, zihnimizde, hayatımızda diri ve canlı tutmak adına fırsat günleridir. Bu günler toplumsal birlik ve beraberliğin, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın arttığı günlerdir.

Sevgili Peygamberimizin dünyayı şereflendirmesinin yıldönümü olan Mevlid Kandili'nin bütün insanlığa rahmet ve huzur getirmesini Yüce Mevlâ'dan niyaz eder, hemşehrilerimizin ve bütün İslam Âlemi'nin Mevlid Kandili'ni tebrik ederim" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Karaman Belediye Başkanı Uğurlu'dan Mevlid Kandili Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement