Bayraklı'da 14. kütüphane kapılarını açtı - Son Dakika
Güncel

Bayraklı'da 14. kütüphane kapılarını açtı

Bayraklı Belediyesi Kütüphaneler Haftası'nda 14. Kütüphanesi'ni Manavkuyu Mahallesi'nde hizmete açtı.

02.04.2016 15:26

Yeter ki onlar okusun…

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Çocuklarımızın, gençlerimiz okuması için elimizden geleni yapıyoruz. Yeter ki onlar okusun, öğrensin. Her mahallemizde bir kütüphanemiz olacak" dedi.

"Her mahalleye bir kütüphane" sloganıyla yola çıkan Bayraklı Belediyesi, bu hedefine emin adımlarla ilerliyor. 23 mahalleli ilçede bugüne kadar 13 farklı noktada kütüphane açan Bayraklı Belediyesi, 14. kütüphaneyi Manavkuyu Mahallesi'nde hizmete soktu. Binlerce öğrencinin eğitim gördüğü Nedret İlhan Keten, Ömer Özkan, Çamkıran ve Merkez Ortaokulu ile Mustafa Kemal Anadolu Lisesi'nin hemen yakınında bulunan kütüphaneye, çocuklar ve gençler ilk günden yoğun ilgi gösterdi.

YETER Kİ OKUSUNLAR

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, 14. kütüphanenin hizmete açılmasının mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "23 mahallemiz var. Tüm mahallerimizde bir kütüphanemiz olacak. Kitaplar birer ışıktır ve yol gösterir. Çocuklarımız, gençlerimizin kitapların yaydığı bu ışıktan sınırsız bir şekilde yararlanmasını istiyoruz. Onlar yeter ki okusun, öğrensin. Bu kütüphanelerde istedikleri kitapları bulacaklar. Ayrıca derslerine yardımcı kitaplar da var. Tüm çocuklarımızı, gençlerimizi kütüphanelerimize bekliyoruz" dedi.

İSTEDİKLERİ GİBİ FAYDALANACAKLAR

Diğer kütüphanelerde de olduğu gibi buraya gelenler, raflardan istedikleri kitabı alıp sessiz bir ortamda okuyabilecek isterse belli koşullar ve geri getirme şartıyla kitapları alıp evlerine götürebilecek. Bayraklı Belediyesi kütüphanelerinde 40 bine yakın kitap bulunuyor.

YAZARLARLA BİR ARAYA GELDİLER

Öte yandan Bayraklı Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü ise 28 Mart – 3 Nisan arasında kutlanan kütüphaneler haftasında düzenlediği etkinliklerde yazarlarla öğrencileri bir araya getirdi. Mavisel Yener, Bilsen Başaran, Handan Gökçek, Dilge Güney, Hidayet Karakuş, Habib Bektaş ve Hüseyin Yurttaş farklı kütüphanelerde düzenlenen imza günlerinde Bayraklılı öğrenciler ile buluştu. Yazarlar, öğrencilere son kitaplarını imzalayarak sohbet etme imkanı buldu.

SİZİ BEKLİYOR

Bayraklı Belediyesi'nin Emek, Yamanlar, Gümüşpala, Onur Açıkhava, İhsan Alyanak, Bayraklı Merkez, Muhittin Erener, Refik Şevket İnce, Cengizhan, 75. Yıl Kültür Merkezi, Osmangazi, Soğukkuyu ve Doğançay Mahalleri'nde kütüphaneleri bulunuyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bayraklı'da 14. kütüphane kapılarını açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement