Bell 429 ile 24 Saat Güvenli Uçuş - Son Dakika
Güncel

Bell 429 ile 24 Saat Güvenli Uçuş

Bell 429 ile 24 Saat Güvenli Uçuş

Bell 429 dünyanın en çok helikopter satan firması olan Bell Helicopter Textron'un en gözde modellerinden.

24.03.2014 15:50

Bell 429 dünyanın en çok helikopter satan firması olan Bell Helicopter Textron'un en gözde modellerinden. Saran Havacılık tarafından Türkiye'de satışa sunulan Bell 429 Helikopter, iş adamları tarafından VIP kullanımının yanı sıra hava ambulansı hizmeti vermesi ile de biliniyor.

Türkiye'de ilk olarak TC Emniyet Genel Müdürlüğü'ne 15 adet satış anlaşması imzalanan Bell 429, iç konforu ve aynı zamanda yedi yolcu kapasitesi ile dikkat çekiyor. 7 yolcu ve bir pilot düşünülerek tasarlanmış, sınıfının en geniş kapasiteli yolcu kabinine ve yüksek tavan boşluğuna sahip helikopterinde, yolcuların rahatı ön planda tutuluyor. Büyük camlarıyla keyifli bir seyir, geniş iç hacmiyle de rahat hareket imkânı sunuyor. Kabin içerisinde bulunan koltuklar istenildiğinde birkaç dakika içerisinde kaldırılabiliyor.

Gece Uçuş Özelliği

Dört saat havada kalabilen Bell 429, saatte 280 kilometre hıza ulaşabiliyor. Gece uçuş özelliği sayesinde 24 saat güvenli uçuş imkânı sunuyor. Dijital olarak kontrol edilen motorlar, motorun pilotaj kaynaklı devir aşımına gitmesini önlemekle birlikte, yakıt verimliliği de sağlayarak, sıcak günlerde ve yüksek irtifalarda dahi kusursuz bir performansla çalışıyor.

Güvenlik seviyesinde artış sağladı

Bell 429'u rakiplerinden ayıran özellikleri arasında, müşteri talebine göre opsiyonel olarak sunulan tekerlekli iniş takımı geliyor. Geri çekilebilir iniş takımı, uçuşta geri sürüklenmeyi düşürme özelliği ile helikopterin uçuş menzilinin artmasının yanı sıra daha hızlı ve emniyetli bir şekilde iniş imkânı sağlıyor. Tekerlekli iniş takımı, helikopterin ağırlığını yalnızca 250 pound (113 kilogram) artırıyor.

Bell 429, hava ambulansı olarak iki sedye ile üç sağlık personelini aynı anda taşıyabiliyor. Gece görev yapabilme kabiliyetine sahip helikopterde, hassas kameralarla havadan keşif, gözetleme, hedef tespiti ve takip yapılabildiği gibi alınan görüntüler yer birimlerine aktarılabiliyor. Tek pilotlu aletli uçuş sertifikası bulunan Bell 429, gizli arızaları bulup gideren MSG-3 Sertifikalı Bakım Programı'na sahip olan ilk helikopter.

Bell 429'un sahip olduğu sertifikalar

EASA (European Aviation Safety Agency), TCCA (Transport Canada Civil Aviation) ve FAA (Federal Aviation Administration) tarafından onaylanan Bell 429, yolcularına güveni ve keyfi yaşatıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bell 429 ile 24 Saat Güvenli Uçuş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement