Bingöl'de Kan Bağış Kampanyası - Son Dakika
Yerel

Bingöl'de Kan Bağış Kampanyası

Bingöl\'de Kan Bağış Kampanyası

Türk Kızılayınca "Kan Acil Değil, Sürekli İhtiyaçtır" projesi kapsamında yürütülen kampanya kapsamında kan bağışı tırı Bingöl'e gitti.

27.06.2014 14:25  Güncelleme: 14:21

Türk Kızılayınca "Kan Acil Değil, Sürekli İhtiyaçtır" projesi kapsamında yürütülen kampanya kapsamında kan bağışı tırı Bingöl'e geldi.

Genç Caddesi Dörtyol Kavşağında Kızılay Diyarbakır Bölge Müdürlüğüne ait "Güneydoğu Anadolu Kan Bağışı Tırı", Ramazan ayı öncesi son çalışmasını Bingöl'de yaptı.

Türk Kızılay Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Mehmet Kızılkaya, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan 7 ildeki özel ve devlet hastanelerinin kan ihtiyacını karşıladıklarını belirterek, Bingöl'deki hedeflerinin bir günde 100 ünite kan bağışı toplamak olduğunu söyledi.

Bingöllülerin kan bağışı konusunda son derece duyarlı olduğunu vurgulayan Kızılkaya, Solhan ilçesinden sonra Bingöl merkeze geldiklerini ve buradan da Diyarbakır'a geçeceklerini bildirdi.

Bölgedeki illeri sürekli dolaşarak kan bağışı topladıklarını kaydeden Kızılkaya, şöyle konuştu:

"Proje kapsamında Bingöl, Diyarbakır, Batman, Mardin, Şırnak, Siirt ve Elazığ'ı dolaşarak kan bağışı topluyoruz. Toplayacağımız kanlar, bölge müdürlüğüne götürülüp orada 3 ayrı ünitede ayrıştırılacak. Daha sonra da laboratuvarda gerekli incelemeler yapılacak. Toplanan kanlar, bölgede faaliyet gösteren hastanelere gönderilecek. Hastanelerin ihtiyacı artıkça, biz de il il dolaşarak kan bağışı toplamaya devam edeceğiz." - Bingöl

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bingöl'de Kan Bağış Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement