Bursa'da Kültür Sanat - Son Dakika
Kültür Sanat

Bursa'da Kültür Sanat

Bursa\'da Kültür Sanat

BDT, "Tohum ve Toprak (Alemdar Paşa)", "Aşk Bir Şey Değildir", "Martı" ve "Çizmeli Kedi" oyunlarını sahneye koyacak.

12.12.2013 12:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT), "Tohum ve Toprak (Alemdar Paşa)", "Aşk Bir Şey Değildir", "Martı" ve "Çizmeli Kedi" oyunlarını sahneleyecek.

Orhan Asena'nın yazdığı, Tayfun Erarslan'ın yönettiği "Tohum ve Toprak (Alemdar Paşa)"nın dekor tasarımını Murat Gülmez, kostüm tasarımını Ceren Karahan, ışık tasarımını ise Yakup Çartık üstleniyor.

Taner Turan, Kamil Korunan, Emre Yaşa ve Bora Özkula'nın aralarında bulunduğu 34 kişinin rol aldığı oyunda, Osmanlı döneminde yaşanan "Alemdar Paşa Vakası" ele alınıyor. Sultan 3. Selim'in öldürüldüğü, 2. Mahmud'un ise Alemdar Paşa tarafından kurtarılarak tahta çıkarıldığı 1809 yılının İstanbul'unun anlatıldığı oyunda, 2. Mahmud, hayatını borçlu olduğu Alemdar Paşa'ya sadrazamlığı vermek zorunda kalıyor.

Oyun, Ahmet Vefik Paşa (AVP) Sahnesi'nde bugün ve yarın saat 20.00'den, 14 Aralık'ta ise 15.00 ve 20.00'den itibaren sunulacak.

Şahin Örgel'in yazdığı, Ali Volkan Çetinkaya'nın yönettiği "Aşk Bir Şey Değildir" oyununun dekor tasarımını Ufuk Üsterman, kostüm tasarımını Ceren Karahan, ışık tasarımını da Yüksel Aymaz yapıyor. "Nihal" karakterini Ecehan Şarman Çetinkaya'nın, "Tekin" karakterini de Ali Volkan Çetinkaya'nın canlandırdığı oyunda, evli bir çiftin üzerinden kadın erkek ilişkisi anlatılıyor.

Oyun, bugün, yarın ve 14 Aralık'ta 18.00 saatlerinden itibaren Feraizcizade Oda Tiyatrosu'nda sahnelenecek.

Anton Çehov'un yazdığı, Ataol Behramoğlu'nun Türkçeye çevirdiği ve Levent Suner'in yönettiği "Martı"nın dekor tasarımını Ufuk Üsterman, kostüm tasarımını Sevgi Türkay, ışık tasarımını ise Ali Karaman yapıyor.

Demet Oran, Erçin Işık, Şükrü Reha Taşman, Cansu Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu 13 kişinin rol aldığı oyunda, Rusya'nın 19'uncu yüzyıl sonları anlatılıyor. Taşra hayatının sıkıntılı atmosferinde 19'uncu yüzyılın sonundaki çöküntünün ele alındığı oyunda, yaklaşan ekonomik ve sınıfsal değişim de irdeleniyor. Oyunun dramatik özünü ise artık sonu gelen aristokrat kökenli bir aile ve yakın çevresinin bu değişime ayak uyduramaması oluşturuyor.

Oyun, 17-18 Aralık'ta AVP Sahnesi'nde saat 20.00'de sahnelenecek.

Charles Perrault'un yazdığı, Metin Arslan'ın çevirdiği "Çizmeli Kedi" adlı çocuk oyununu da Berrin Kulya Balkanlar yönetiyor. Dekor ve kostüm tasarımını Aytuğ Dereli, ışık tasarımını Ali Karaman, dans düzenini Berrin Kulya Balkanlar'ın üstlendiği oyunda, Harun Türköz rol alıyor. Oyun, AVP Sahnesi'nde 17 Aralık'ta saat 14.00'ten itibaren minik izleyicilerin beğenisine sunulacak.

Bursa Şehir Tiyatrosu

Bursa Şehir Tiyatrosu ise Tarık Buğra'nın yazdığı, Mustafa Sekmen'in yönettiği "Osmancık" oyununu sahneleyecek.

Oyunun dekor ve kostüm tasarımını Akın Tezer Tunalı, ışık tasarımını Zeynel Işık yapıyor. 36 kişinin rol aldığı oyun, Osman Gazi'nin tarih sahnesine çıkışını ve Osmanlı Devleti'nin kuruluşunu konu alıyor. Oyun, Tayyare Kültür Merkezi'nde bugün ve yarın saat 20.00'de, 14 Aralık'ta da saat 14.00'te sahneye konulacak. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Bursa'da Kültür Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement