Büyükşehir Belediyesi Tartışılacak - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir Belediyesi Tartışılacak

Yerel Yönetim Araştırma Yardım ve Eğitim Derneği (YAYED) ve Muratpaşa Belediyesi, Büyükşehir Belediye Yasası’nı bir çalıştayla değerlendirecekMuratpaşa Belediyesi işbirliği ile YAYED tarafından Büyükşehir Belediye Yasası ne getirdi ne götürdü?

16.11.2015 10:59

Yerel Yönetim Araştırma Yardım ve Eğitim Derneği (YAYED) ve Muratpaşa Belediyesi, Büyükşehir Belediye Yasası'nı bir çalıştayla değerlendirecek

Muratpaşa Belediyesi işbirliği ile YAYED tarafından Büyükşehir Belediye Yasası ne getirdi ne götürdü? konulu çalıştay düzenliyor. 21 Kasım Cumartesi günü saat 09.30'da başlayıp iki oturum halinde yapılacak çalıştay, konusunda uzman isimler, Büyükşehir Belediye Yasası hakkındaki tespitlerini kamuoyu ile paylaşacak. Sonuç bildirgesi yayımlanacak olan çalıştay; Prof. Dr. Gülser Öztunalı Kayır, YAYED Antalya Temsilcisi Ahmet Yazar, YAYED Yönetim Kurulu Başkanı Süheyla Alıca ve Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın konuşmaları ile başlayacak.

BÜYÜKŞEHİR-İLÇE BELEDİYE İLİŞKİLERİ

Büyükşehir Belediye Yasası ne getirdi ne götürdü? konulu çalıştayda, Serhat Salihoğlu ve Yrd.Doç.Dr. Ozan Zengin'in yöneticiliğini yapacakları oturumlarda; Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nden Doç. Dr. Menaf Turan, "Uygulama Örnekleri Üzerinden Büyükşehir Belediyesi-İlçe Belediyesi İlişkileri", Atılım Üniversitesi'nden Doç. Dr. Savaş Zafer Şahin, " Türkiye'de Planlama Sorunsalı ve Yeni Büyükşehir Belediye Sistemi", Gazi Üniversitesi'nden Doç. Dr. Süheyla Suzan Alıca, "Çevre Hizmetleri Konusunda Yaşanan Sıkıntılar", Mersin Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Esra Dik, "6360 Sonrası Köy ve Mahalle Yönetimi", Ankara Üniversitesi'den Yrd. Doç. Dr. Ozan Zengin, "6360 sayılı Kanun'un Kırsal Alana Etkisi", Muğla Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Müfit Bayram, "Büyükşehir Belediyesi Gözünden 6360 Sayılı Kanun Uygulaması."

Antalya Büyükşehir Belediyesi İç Denetim Biriminden Nurdoğan Ünal, " 6360 Kapsamında Kamu Emlakinin Değerlendirilmesi", Antalya Büyükşehir ve Muratpaşa Belediyeleri Meclis Üyesi Songül Başkaya, "Yeni Bütünşehir Yasası'nın Antalya'da Yarattığı Tahribat", Akdeniz Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Bülent Şık, "Kentleşme ve Çevre Kirliliğinin Gıda Güvenliği Açısından Ortaya Çıkardığı Yeni Sorunlar", Av. Tuncay Koç, "Antalya Özelinde Plansızlık, Taşocakları, HES'ler", Akdeniz Üniversitesi'nden Doç. Dr. Ferhunde Hayırsever Topçu da, "6360 Sayılı Kanun Çerçevesinde Su Hizmetleri Yönetiminin Değişimi ve Antalya Örneği" konularında görüş ve tespitlerini katılımcılarla paylaşacak. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir Belediyesi Tartışılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement