Chp'li Toprak'tan Başbakan Erdoğan'a Deprem Sorusu - Son Dakika
Güncel

Chp'li Toprak'tan Başbakan Erdoğan'a Deprem Sorusu

Chp\'li Toprak\'tan Başbakan Erdoğan\'a Deprem Sorusu

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "1999 yılından sonra İstanbul'da olası bir deprem için tespit edilen çadır kurma alanları ne kadardır" diye sordu.

25.01.2012 16:18

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "1999 yılından sonra İstanbul'da olası bir deprem için tespit edilen çadır kurma alanları ne kadardır" diye sordu.

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, TBMM Başkanlığı'na, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

" Van'da çadır kurulacak alanlarda bir sıkıntı yaşanmadı çünkü geniş alanlar çoktu. Ancak İstanbul için böyle bir imkanın olmadığı farklı bilim çevreleri tarafından dile getirilmektedir" diyen Toprak, şu soruları yöneltti:

"1999 yılından sonra İstanbul'da olası bir deprem için tespit edilen çadır kurma alanları ne kadardır? Bu alanlarda ne kadarlık bir azalma vardır? Bunun sebebi nedir?

Yaşanacak bir deprem felaketi sonrası İstanbul için ilk yardım İstanbul sınırları içinde giderek zorlaşmakta olduğu gerçeğinden hareketle acaba ilk yardımı farklı bir ilde mi gerçekleştireceksiniz?

Bu sayıların azalmasında vakıfların ve kamu kuruluşlarının arsalarını yatırımcılara satmalarının etkisi var mıdır?

Çadır kurulması için ayrılan bazı boş alanlarda rezidansların ve AVM'lerin kurulduğu belirtilmektedir. Böyle bir tespitiniz var mı? Daha önce deprem için tespit edilen alanlara hangi gerekçe ve dayanaklarla bina yapılmıştır?

Hem azalan boş alanların yerine yenilerinin bulunması hem de boş olan alanlarında korunması için herhangi bir çalışmalarınız var mıdır? Varsa detayları nelerdir?" - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Chp'li Toprak'tan Başbakan Erdoğan'a Deprem Sorusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement