CHP'nin Milletvekili Aday Belirleme Yönetmeliğine Dava - Son Dakika
Güncel

CHP'nin Milletvekili Aday Belirleme Yönetmeliğine Dava

CHP\'nin Milletvekili Aday Belirleme Yönetmeliğine Dava

Eski CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Levent Eyipişiren, PM'de milletvekilliği aday belirleme konusunda alınan kararın, Siyasi Partiler Kanunu'na aykırı olduğunu iddia ederek, düzenlemenin iptal edilmesi talebiyle dava açtı.

07.01.2015 13:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Levent Eyipişiren, PM'de milletvekilliği aday belirleme konusunda alınan kararın, Siyasi Partiler Kanunu'na aykırı olduğunu iddia ederek, düzenlemenin iptal edilmesi talebiyle dava açtı.

Eyipişiren, dava dilekçesini sunmasının ardından, Ankara Adliyesi önünde yaptığı basın açıklamasında, CHP'nin geçen Aralık ayındaki PM toplantısında, Milletvekilli Aday Belirleme Yönetmeliği'nde yapılan değişikliğin parti tüzüğü ve Siyasi Partiler Kanunu açısından aykırılıklar içerdiğini savundu.

Değişikliğin parti içi demokrasinin yerleşmesi ve kurultaylarda verilen demokratikleşme taahhütleri açısından büyük çelişki yarattığını öne süren Eyipişiren, "Bu yönetmelik ile belirlenecek aday listelerinin Yüksek Seçim Kurulundan reddi ile partimiz, kısmen veya tamamen seçime girememe ihtimali ile karşı karşıyadır. Bu risk karşısında partimizi ve seçmeni rahatlatabilmek için genel merkezimize defaatle yaptığımız uyarılara rağmen bir sonuç alamadığımızdan dolayı hukuki mücadelemizi başlatıyoruz" dedi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP'nin Milletvekili Aday Belirleme Yönetmeliğine Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement