CHP Tunceli Milletvekili Aygün'ün Kaçırılması - Son Dakika
Güncel

CHP Tunceli Milletvekili Aygün'ün Kaçırılması

CHP kadın milletvekilleri, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün serbest bırakılmasını talep etti.

14.08.2012 13:37

CHP kadın milletvekilleri, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün serbest bırakılmasını talep etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey ve beraberindeki bazı CHP'li kadın milletvekilleri, Aygün'ün serbest bırakılması için TBMM Basın Kapısı önünde açıklama yaptı.

Endişeli olduklarını dile getiren Pavey, "Meclis'in en çelebi milletvekillerinden biri olan Aygün'ün uğradığı kabul edilemez bu durum karşısında çok endişeliyiz. Kendisi ne hüzünlüdür ki, bu toplumda gördüğü her türlü haksızlığa, her türlü ahlaksız siyasete karşı duran ve sokakta en önde yer alan bir kişidir. Ondan öğrendiğimiz bu duruşu, bugün onun için kamuoyuna hatırlatmak istiyoruz. Onun odasına geri dönüşünü büyük bir umutla ve inançla bekliyoruz" diye konuştu.

Pavey, üzerinde "Sevgili Hüseyin, seni odanda umutla ve inançla bekliyoruz" yazan ve imzaladıkları kartı da Aygün'ün Meclis'teki odasına bırakacaklarını bildirdi.

Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka da Aygün'ün her zaman "barış dilini" kullanan yanı olduğunu ve bu nedenle kaçırıldığını savundu.

İstanbul Milletvekili Binnaz Toprak da Aygün'ün kaçırılmasına anlam veremediklerini anlatarak, bir an önce serbest bırakılmasını beklediklerini kaydetti.

CHP'li kadın milletvekilleri, imzaladıkları ve üzerinde "Sevgili Hüseyin, seni odanda umutla ve inançla bekliyoruz" yazılı kartı, Aygün'ün Meclis'teki odasına bıraktı.

Muhabir: Barış Gündoğan

Yayıncı: Kudret Topçu - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP Tunceli Milletvekili Aygün'ün Kaçırılması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement