İzmir Karşıyaka Dağcılık Kulübü Gelindağı'na Yürüyecek - Son Dakika
Yerel

İzmir Karşıyaka Dağcılık Kulübü Gelindağı'na Yürüyecek

İzmir Karşıyaka Dağcılık Kulübü Gelindağı\'na Yürüyecek

İzmir'in en eski dağcılık kulüplerinden birisi olan İzmir Karşıyaka Dağcılık Kulübü, hafta sonu Kemalpaşa Vişneli Köyünden, Gelindağı'na yürüyecek.

10.01.2014 11:34  Güncelleme: 11:33

İzmir'in en eski dağcılık kulüplerinden birisi olan İzmir Karşıyaka Dağcılık Kulübü hafta sonu Kemalpaşa Vişneli Köyü'nden Gelindağı'na yürüyecek. İzmir Karşıyaka Dağcılık Kulübü Başkanı Halim Barışık yürüyüş güzergahı konusunda bilgi vererek doğa severlere davette bulundu.

Başkan Barışık; " 12 Ocak 2014 Pazar günü sabah her zamanki gibi sabah saat 07.00'da Karşıyaka Girne caddesinden saat 08.00'da Konak Köprülü Kavşağı altından yürüyüşe katılacak olanları aldıktan sonra, Basmane, Ege Üniversitesi Hastanesi Önünden, Belkahve üzerinden Kemalpaşa Vişneli Köyü'ne ulaşacak. Yürüyüş öncesinde Vişneli Köyünde yaklaşık 15 dakika çay ve ihtiyaç molası verilecek. Yürüyüşümüz Vişneli Köyü'nden (yaklaşık 360 rakımlardan) başlayacak, önce Vişneli Köyü çıkışında spor yapılacak, spor sonrası yürüyüş gurubu A (normal) ve B (zirve) gurubu şeklinde ikiye ayrılacaktır. A (normal) gurubu; Gelindağına doğru yürüyüşüne devam edecek, yaklaşık 3 km. sonra 670 rakımlarda kısa bir mola verecek, daha sonra yaklaşık 1000 rakımlara doğru yürüyecek ve tekrar 670 rakımlara geriye gelerek öğle molası verecektir. Öğle molası sonrası Vişneli Köyüne geriye dönerek yürüyüşümüz Vişneli Köyünde son bulacaktır. B (zirve) gurubumuz; Gelindağının zirvesine doğru yürüyecek, yaklaşık 7-8 km sonra Gelindağı zirveye (1450 rakımlara) çıkacak ve zirvede öğle molası verecektir. Öğle molası sonrası geriye Vişneli Köyüne dönülerek Vişneli Köyünde yürüyüşünü tamamlayacaktır.

Yürüyüş sonrasında Vişneli Köyünde yaklaşık 15 dakika çay, ihtiyaç molası verilecek ve mola sonrası saat 17.00 gibi araçlara binilerek İzmir'e hareket edilecektir. A (normal) gurubumuzun parkuru orta derece zorlukta olup, toplam yaklaşık 11 km, B(zirve) gurubumuzun parkuru ise zora yakın olup, toplam yaklaşık 15 km.'dir. Tüm doğasever arkadaşlarımızı ve misafirlerimizi bu güzel yürüyüşümüze bekliyoruz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmir Karşıyaka Dağcılık Kulübü Gelindağı'na Yürüyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement