'Dedikodular Bühtandır' - Son Dakika
Güncel

'Dedikodular Bühtandır'

\'Dedikodular Bühtandır\'

Kale Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında henüz yıkıma başlanmadığını ifade eden Belediye Başkanı Necmettin Dede; "Bizim veya TOKİ'nin Kale Mahallesi'nde başlattığı bir yıkım çalışması yok. Bu iddiaları ortaya atmak bühtanlıktır"

10.07.2013 23:50  Güncelleme: 23:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, Kale Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında belediyenin veya TOKİ'nin yıkım çalışmalarına başlamadığını söyledi. Başkan Dede, vatandaşların refahını istemeyen kesimlerin elbirliğiyle projeyi karalamaya çalıştığını kaydetti.

Başkan Necmettin Dede, özellikle AGOS Gazetesi'nin gündemde tuttuğu ve sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla da yayılmaya başlanan 'Ermeni Evleri Yıkılıyor' kampanyasına tepki gösterdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Dede, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılacak projeyle ilgili bilgi verdi. Kale Mahallesi'nde 864 konut, 86 ticarethane ve bir camii yapılacağını belirten Dede, şu ana kadar hak sahiplerinin yüzde 80'iyle anlaşma sağlandığını belirtti. Kale Mahallesi'nde uygulanacak Kentsel Dönüşüm Projesi'yle ilgili asılsız dedikoduların ortaya atıldığını ifade eden Dede sözlerini şöyle sürdürdü; "Biz Muş olarak kentsel dönüşümden en son faydalandık. Ama girişimlerimiz sonucu projeyi Muş'a getirmeyi başardık. Ancak bazı kesimler, bu konuyu manipüle ediyor. Kale Mahallesi'nde Ermeni evlerinin, kiliselerin yıkıldığı iddia ediliyor. Doğup, büyüdüğüm, karış karış her tarafını bildiğim Kale Mahallesi'nde 2 camii ve bir kilise bulunmakta. Bunlar da yıkılmayacak."

Bazı kesimlerin Muş'un güzelleşmesini istemediğini ifade eden Dede; "Bütün iller kentsel dönüşüm için mücadele ederken, biz maalesef aynı duyarlılığı gösteremiyoruz. Kentsel dönüşümle birlikte Kale Mahallesi'nde şehirleşme başlayacak. Ne yazık ki, bunu istemeyenler var. Bunlar vatandaşımızın refahını, iki yakalarının bir araya gelmesini istemiyorlar. Bunlara müsaade etmeyelim. Şehrimizin güzelleşmesine büyük katkı sağlayacak bu projeye hep birlikte sahip çıkalım. Bu projeye karşı olmak, bu dedikoduları ortaya atmak bühtanlıktır" dedi.

Kale Mahallesi'nde ne belediyenin ne de TOKİ'nin yıkım çalışmasına başlamadığını belirten Başkan Dede; "Kale Mahallesi'nde yıkımla ilgili herhangi bir ihale veya yıkım çalışması yapılmadı. TOKİ halen hak sahipleriyle görüşmeye ve kamulaştırma çalışmalarına devam ediyor. Yani ortada başlatılan bir yıkım çalışması yok. Burada yaşayan vatandaşlar evlerin içerisindeki kapı, pencere ve tomrukları almak için kendi evlerini yıkıyor. Belediye olarak bunlara müdahale etme hakkımız yok" dedi.

Ermenilerin ve bazı kesimlerin bu konuyu bilerek çarpıttığını vurgulayan Dede şunları kaydetti; "Bu projenin Muş'ta uygulanması için büyük mücadele verdik. Proje hayata geçtikten ve konutlar tamamlandıktan sonra buradaki güzelliği herkes görecek ve inanıyorum ki, bütün mahalleler müracaatta bulunacak. Ama biz projenin bu güzelliğini bir tarafa bırakıp yaygara yapıyoruz. AGOS Gazetesi'nin başlattığı ve sosyal paylaşım siteleri ile sosyal medya aracılığıyla devam ettirdikleri kampanya tamamen iftiralarla doludur. Bizim Kale Mahallesi'nde yıktığımız herhangi bir tarihi yapı ve kilise yok. Kaldı ki, projenin uygulanacağı bölgede 2 camii ve bir kilise var. Bunlar da yıkılmayacak. Bu kampanyanın tamamen belediyemizi ve hükümetimizi yıpratmak adına başlatılmış olduğunu düşünüyoruz. Ayrıca denildiği gibi burada Ermenilere ait ev yoktur. Geçmişte burada Ermeniler yaşamıştır ama onların yaşaması ev sahibi olduklarını göstermez."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Dedikodular Bühtandır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement