Denizli'de "Jeotermal Seracılık" Paneli - Son Dakika
Yerel

Denizli'de "Jeotermal Seracılık" Paneli

Denizli'de, "jeotermal seracılık" konusunda panel düzenlendi.

09.05.2012 16:41

Denizli'de, "jeotermal seracılık" konusunda panel düzenlendi.

Denizli Ticaret Odası (DTO) tarafından düzenlenen "jeotermal seracılık" konulu panele Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sebahattin Nas, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Yusuf Gülsever, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, DTO Başkanı Necdet Özer, Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili ile davetliler katıldı.

Vali Demir, törende yaptığı konuşmada, jeotermal enerjinin, özellikle yenilenebilir enerji kaynağı olması, çevreye en az zarar veren veya zarar vermeyen yapısı ile mutlaka tercih edilmesi gereken kaynaklardan bir tanesi olduğunu ifade eden Demir, şunları kaydetti:

"Bugün itibariyle Denizli'de 500 dekar alanda jeotermal enerji ile seracılık yapılıyor. Vatandaşımız kendi imkanları ile il özel idaresinden kiralama yöntemiyle seracılık yapmaya çalışıyor. Türkiye'ye örnek olan ilimizdeki Sera Organize Bölgesinde yer tahsisi yapılabilir noktada. Soğuk su getirilmesi için çalışmalarımız da son noktaya geldi. Önümüzdeki yıl içinde Sera Organize Sanayi Bölgesinde jeotermal enerji ile tarım yapılabilir hale gelinecek. Biz biliyoruz ki Denizli'de seracılık yapılacak alan bununla sınırlı değil. Sarayköy ve Gölemezli bölgesinde de inanılmaz kaynaklar var. Buraları da kazandırmamız gerekiyor. Bu bölgelerde soğuk su sorunu var. Oraya gelebilecek soğuk su kaynaklarını inceledik ve bu konudaki çalışmalarımız hızla devam ediyor"

Etkinlikte panelistler tarafından Denizli'de alternatif sektör haline gelen seracılık faaliyeti hakkında maliyetler, uygulanan destekler, mevcut sorunlar, üretim teknikleri ve pazar durumunu konularında sunum yapıldı.

- DENİZLİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Denizli'de 'Jeotermal Seracılık' Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement