Dha Yurt Bülteni-15 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-15

ASKERLERİ TAŞIYAN OTOBÜS KAZA YAPTI : 47 YARALI /EK VALİ BİLGİ ALDISamsun'da askerleri taşıyan otobüsün devrilmesi sonucu kaza yerine giden Vali İbrahim Şahin, yetkililerden bilgi aldı.

09.06.2017 17:28

ASKERLERİ TAŞIYAN OTOBÜS KAZA YAPTI : 47 YARALI/EK

VALİ BİLGİ ALDI

Samsun'da askerleri taşıyan otobüsün devrilmesi sonucu kaza yerine giden Vali İbrahim Şahin, yetkililerden bilgi aldı. Daha sonra hastanelerde yaralı askerleri ziyaret eden Vali Şahin, askerlere geçmiş olsun dileklerinde bulunarak doktorlardan durumları hakkında bilgi aldı. Vali Şahin, "Askerlerimiz hastanelerde tedavi altınına alındı. Yaralılardan 2 kişinin durumu ağır" dedi.

Haber: Hakan AKGÜN/SAMSUN,

===============================================

SİLAHLI SALDIRIDA HAYATINI KAYBEDEN ŞENAY ÖĞRETMENİN 'ÖĞRETMEN OLDUM BEN' MESAJI

BATMAN'ın Kozluk ilçesinde, belediye başkanının yeğeni avukat Muhammet Işık'ın içinde bulunduğu otomobile düzenlenen silahlı saldırıda, olay yerinden geçen başka bir araçtaki öğretmen Şenay Aybüke Yalçın yaşamını yitirdi. 22 yaşındaki Şenay Aybüke Yalçın, Nevşehir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden mezun olmasının ardından ataması yapılınca sosyal medya üzerinden 'Öğretmen oldum ben' notunu yazdığı ortaya çıktı.

Görüntü Dökümü

----------------------

-22 yaşındaki Şenay Aybüke Yalçın'ın fotoğrafları

Haber: BATMAN

================================================

CHP'YE KÜFÜRLÜ PAYLAŞIMDA BULUNAN ÖĞRETMENE SUÇ DUYURUSU

BURSA'da, sosyal paylaşım hesabından bir kullanıcı ile girdiği tartışmada CHP ile ilgili küfür ve hakaretlerde bulunduğu iddiasıyla açılan soruşturma sonucu Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açığa alınan Demirtaşpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğretmen M.E. hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.

Demirtaşpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğretmen olan M.E.'nin sosyal medya hesabından bir kullanıcı ile girdiği tartışmada CHP ile ilgili küfür ve hakarette bulunduğu iddiası üzerine Milli Eğitim Müdürlüğü'nce soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında açığa alınan Tesisat ve İklimlendirme Teknolojisi öğretmeni olan M.E.,  hakkında CHP    Bursa İl Başkanlığı, Bursa Adliyesi'nde suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusu öncesi basın açıklamasına CHP Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Orhan Sarıbal ve çok sayıda partili katıldı. Açıklama yapan Nurhayat Altaca Kayışoğlu, "Biz burada, kendisine öğretmen bile diyemeyeceğimiz bir kişi için toplandık. Özellikle CHP'li kadınlarımıza ve partimize sosyal medyadan  yapılan  bu küfürler sadece bize değil, yüzyıllardır birikmiş bütün değerlerimize, milli ve manevi değerlerimize edilen küfürlerdir. Kendisi açığa alındı ama bu yetmez. Bu hakaretler ve küfürler yanına kalmayacak ve suçunu çekecek. Bizde hak ettiği cezayı alana kadar alana kadar bu davanın takipçisi olacağız." diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

-Suç duyurusunda bulunmak için toplanan partililer

-Adliyeden görüntüler

-Basın AÇıklaması

Haber: Berktuğ ÖNCÜ/BURSA,

==================================================

ÜNİVERSİTELİ KIZI EVİNDE REHİN ALIP DEHŞET SAÇAN ŞÜPHELİ ADLİYEDE

ESKİŞEHİR'de yanındaki arkadaşı tabancayla ile açılan ateş sonucunda yaralandıktan sonra olay yerinden kaçıp evine zorlu girdiği üniversite öğrencisi Gözde Ö.'yü bıçakla rehin alan ve özel harekat polisleri tarafından etkisiz hale getirilen Sercan İ. ile yaralama olayını şüphelisi Halil K. adliyeye sevk edildi.

Olay dün Bahçelievler Mahallesi Toros Sokak'ta meydana geldi. Arkadaş oldukları belirtilen  40 yaşındaki Halil G., 26 yaşındaki Halil K. ve 24 yaşındaki Sercan İ. arasında alkolün etkisiyle tartışma çıktı. Halil K. tabancayla ateş ederek Halil G.'yi omzundan yaraladı. Halil K. olay yerinden kaçarken Halil G. de ambulansla hastaneye kaldırıldı. Olayın ardından Sercan İ. de kaçıp Bahçelievler Mahallesi Civan Sokak'taki bir apartmanın 3'üncü katında oturan Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi 4'üncü sınıf öğrencisi 24 yaşındaki Gözde Ö.'nün evine zorla girdi. Gözde Ö.'yü bıçakla rehin alıp evin balkon ve pencere camlarını kıran Sercan İ., özel hareket polislerinin düzenlediği operasyonla yakalanarak gözaltına alındı. Sercan İ.'nin 1.40 promil alkollü olduğu belirtildi.

Polis ekipleri Halil G.'yi tabancayla yaralayan Halil K.'yı da yakaladı. Gözaltına alınan Sercan İ. ile Halil K. yapılan sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edildi.

Görüntü dökümü:

---------------------------

-2 şüphelinin polisler tarafından adliyeye getirilmesi,

-Adliyenin dışından çekilen görüntüsü bulunuyor.)

Haber: Hakan TÜRKTAN/ ESKİŞEHİR,

=============================================

ÇEVRECİLER ZEYTİN AĞAÇLARININ KORUNMASINI İSTEDİ

MUĞLA'nın Bodrum Çevre Platformu üyeleri, AK Parti'nin komisyona geri çektiği zeytin tasarısı hakkında açıklama yaptı. Sanayi tesisleri için uygun yüzlerce arazinin bulunduğu belirtilirken, zeytin ağaçlarının korunması çağrısı yapıldı.

Bodrum Çevre Platformu üyesi 20 kişilik grup, bugün, Bitez Mahallesi'ndeki pazaryerinde bir araya geldi. Ellerinde 'Zeytin barıştır', 'Doğa katliamına son', 'Zeytin talanına hayır', 'Bana kömür yedirme', 'Zeytin Talanına Hayır', 'Yıkım Yasasına Hayır' yazılı pankartlar taşıyan grup, AK Parti'nin komisyona geri çektiği zeytin tasarısı hakkında açıklama yaptı. Platform adına açıklamayı okuyan Emine Ülker, "Bu yasa tasarısının sanayinin geliştirilmesi için getirildiği iddia ediliyorsa da; gerçekte zeytinliklerin, kıyıların ve meraların rant uğruna talan edilmesi amacını taşımaktadır. Sanayi tesisleri için daha uygun yüzlerce alan bulunurken, zeytinlikler ve meraların imara ve yapılaşmaya açılması kabul edilebilir bir durum değildir. Zeytin, ona ömrünü ve emeğini adamış cefakar köylümüz hiçe sayılarak tamamen yok edilmek istenmektedir. Bu konuda hem sivil toplum kuruluşlarını hem de duyarlı ve çevreye değer veren tüm vatandaşlarımızı ivedilikle yasal yollara başvurmaya ve zeytinimizi kurtarmaya çağırıyoruz" dedi.

Açıklamaya katılan ve konuşma yapan Turgut Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kazım Erol ise "Köyümüz şu an maden baskısının en fazla hissedildiği yerdir. Zeytinliklerimiz talan ediliyor. 1941 yılında Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Leyne Köyü muhtarlığına zeytinlerin bakımı ile ilgili uyarı yazısı gönderiyor. Bugün ise milyonlarca zeytin ağacının kesimine göz yumuyor. Biz zeytinden geçiniyoruz. Ege'nin zeytinini, kıyılarını kimseye vermeyeceğiz" dedi.

Yatağan'ın Turgut Mahallesi'nden eyleme katılan Tayyibe Demirel ise zeytin ağaçlarının ve hatta SİT alanlarının kömür havzaları ve maden ocakları için talan edildiğini belirterek, zeytinliklerini, tarlalarını ve bahçelerini geri istediklerini söyledi.

Grup, açıklamanın ardından sessizce dağıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------------

Basın açıklamasından görüntü

Açıklamayı yapan Emine Ülker'in görüntü

Turgut Mahallesi'nde yaşayanlarla röp.

Haber-Kamera: Nilüfer DEMİR/ BODRUM(Muğla),

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement