Dha Yurt Bülteni-15 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-15

Bakan Tüfenkci: Milletimizin ekonomiye sahip çıkışı destandır (3)LİMANI ZİYARET ETTİGümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kocaeli'nin Dilovası İlçesi'nde bulunan Belde Port Limanı'na ziyaret etti.

26.07.2017 21:01

Bakan Tüfenkci: Milletimizin ekonomiye sahip çıkışı destandır (3)

LİMANI ZİYARET ETTİ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kocaeli'nin Dilovası İlçesi'nde bulunan Belde Port Limanı'na ziyaret etti. Belde Port işletmecisi MET Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ertürk Değer ve yönetim kurulu üyeleri brifing verildi. 2017 yılına güçlü bir büyüme ile başlandığını belirten Bakan Tüfenkci, "Türkiye her alanda en az 3 kat büyüyor ve baktığımız zaman ihracatımızı, üretimimizi artırma noktasında ciddi çabalar var. Özellikle 2016 yılının ekonomik anlamda zor olduğunu ifade ediyorduk her anlamda ama 2017 yılı inşallah güçlü bir büyümeyle başladık ve ekonomi anlamında da güçlü bir sıçrama yılı olarak da bekliyoruz" dedi.

Türkiye'de Alman firmaları ile ilgili bir soruşturma bulunmamakta olduğunu ifade eden Bakan Tüfenkci, şöyle konuştu: "Dışişleri Bakanımız bu iletişim hatasını düzeltme noktasında gerekli açıklamaları yaptılar, bize göre konu kapandı. Baktığımız zaman Almanya'da bu noktada gerekli tatmin edici cevaplar verildiğini düşünüyorum. Türkiye'de, Alman firmalarıyla ilgili bir terörün finansmanı noktasında bir soruşturma veya araştırma bulunmamaktadır. Baktığımız zaman bu Alman şirketleri Türk şirketleri konumunda dolayısıyla bizim bütün yabancı sermayeye hukuki anlamda nasıl koruma sağladıysak, Türk şirketleri nasıl koruma altındaysa Alman şirketleri de koruma altında ve hiçbir negatif anlamda bir ayrışma bulunmamaktadır. Bütün yatırımcılar için Türkiye bu anlamda uluslararası yatırıma açık ve şeffaf olmaya çalışan bir ülke, dolayısıyla bütün uluslararası yatırımcılar gönül rahatlığıyla gelip burada yatırım yapabilirler. Kimseye negatif anlamda bir ayrıştırma yapmadık, bundan sonra da yapmayız"

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

Haber: Ergün AYAZ- Alişan KOYUNCU/KOCAELİ,

========================================

Çankırı'daki yangında 27 ev kül oldu

ÇANKIRI'nın Yapraklı İlçesi'ne bağlı 70 haneli Müsellim Köyü'nde henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangında 27 ev kül oldu.

Öğle saatlerinde başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Mansurlu Mahallesindeki 27 evin büyük bir bölümü yangın sonunda oturulamaz hale geldi. Çankırı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra Orman İşletme yangın ekipleri, Yapraklı, Bayat ve çevre ilçelerin belediyelerinden takviye ekipler yangına müdahalede bulundu. Orman Bakanlığı'na ait helikopterin havalandıktan sonra arızalandığı ve geri dönerek yangına müdahale edemediği öğrenildi. Yangın esnasında evinin yanacağını anlayan vatandaşlar eşyalarını kurtarma çabasına girdi. Yangında ölen yada yaralanan olmaması tek teselli kaynağı oldu. Çankırı Belediyesi İtfaiye Müdürü Ahmet Semerci, Müsellim Köyü'nün Çankırı'ya 50 kilometre uzaklıkta olduğunu belirterek, "Öğle saatlerinde yangın ihbarı alır almaz ekiplerimizle köye ulaştık ve orman ile diğer çevre itfaiyelerinden takviye istedik. 27-28 evin yandığını görüyoruz. Büyük bir mücadele sonunda yangını kontrol altına aldık ve soğutma çalışmalarına başladık. Şu an yangın kontrolümüz altındadırö diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------------

Yangından genel ve detay görüntüler

Kontrol altına alınan yangında soğutma çalışmaları sürdürülüyor.

Köylülerle röportaj

İtfaiye Müdürü Ahmet Semercinin konuşması

Haber: Ethem YENİGÜRBÜZ/ÇANKIRI,

==========================================

Türk dağcı, Kırgızistan'da tırmandığı dağda kalp krizi geçirip öldü

KAHRAMANMARAŞLI dağcı Hakan Coşkun, Kırgızistan'da tırmandığı Khan Tengri dağından inerken kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

Elbistan Dağcılık Kulübü Başkanı ve aynı zamanda eczacı olan Hakan Coşkun, 7 bin 10 metre yüksekliğindeki Khan Tengri dağına tırmanışının ardından dönüş sırasında aniden rahatsızlandı. Yanındakilerin ihbarı üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerinin tüm müdahalesine karşın Coşkun, yaşamını yitirdi.

Kalp krizi geçirdiği belirlenen Coşkun'un cenazesi, resmi işlemlerin tamamlanmasının ardından Türkiye gönderilecek.

Hakan Coşkun, 10 sporcu ile birlikte 2009'da Büyük Birlik Patisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun düşen helikopterini arama çalışmalarına da katılmıştı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------

Hakan Coşkun dağa tırmanırken

Coşkun'un konuşması

Haber: Ömer KOÇ-Kamera: KAHRAMANMARAŞ,

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 68 MB

=============================================-

Kullandığı iş makinesinin altında kalıp öldü

KAHRAMANMARAŞ'ta devrilen iş makinesinin operatörü 27 yaşındaki Hasan Korkmaz, aracın altında kalarak hayatını kaybetti.

Olay, akşam saatlerinde merkez Dulkadiroğlu İlçesi'nin Dadağlı Mahallesi'nde meydana geldi. Operatör Hasan Korkmaz yönetimindeki paletli kepçe, arazide çalışırken kontrolden çıkıp şarampole devrildi. Kaza sırasında Korkmaz, canını kurtarmak için kendini dışarı attı, ancak devrilen kepçenin altında kalıp, olay yerinde hayatını kaybetti.

Hasan Korkmaz'ın cesedi, itfaiye ekipleri tarafından çıkarıldıktan sonra otopsi için morga götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Kurtarma çalışmaları

Cesedin çıkarılması

Cesedin taşınması

Haber: Ömer KOÇ Kamera: KAHRAMANMARAŞ-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 138 MB

===============================================

Köpekten korkup çıktıkları ağaçta mahsur kalan yavru kediler kurtarıldı

KAHRAMANMARAŞ'ın Andırın İlçesi'nde, köpekten korkup çıktıkları ağaçta mahsur kalan iki yavru kediyi, itfaiye kurtardı.

Yeni Mahalle Şehit Hakan Taşgıt Caddesi'ndeki Hüseyin Kayıran'a ait evin bahçesinde yavru iki kedi, dün köpekten korkup ağaca tırmandı. Durumu fark eden Kayıran, yavruların kendi başlarına ineceğini düşünüp köpeği uzaklaştırdı. Bugün kedi yavrularının hala ağaçta olduğunu gören Hüseyin Kayıran, itfaiyeden yardım istedi. Gelen ekipler, yaklaşık 10 metre yüksekliğindeki ağaca merdivenle çıkarak kedileri aşağıya indirdi. Aç ve susuz oldukları anlaşılan kedilerin karnı doyuruldu ve doğaya salındı.

İtfaiye erlerine teşekkür eden Hüseyin Kayıran, "Dünden bu yana bu kedi yavruları ağacın başında bitkin bir şekilde bekliyorlar. Sanırım köpekten korktular. Köpeği yerinden çözüp başka bir yere götürdüm, ama yine de ağaçtan inmediler. 24 saattir burada aç susuz beklediler. Ben de daha fazla dayanamadım itfaiyeye haber verdim" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Hüseyin Kayıran ile röp.

İtfaiye ekiplerinin gelmesi

Kedi yavruları kurtarılırken

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: İskender ZENGİN-KAHRAMANMARAŞ,

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 650 MB

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-15 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement