Dönüşüm Sokak Hayvanlarına da Yansıdı - Son Dakika
Güncel

Dönüşüm Sokak Hayvanlarına da Yansıdı

Beşiktaş Belediyesi, sokak hayvanları için ‘Mama Dönüşüm Makineleri’ni hayata geçirdi.

11.07.2014 12:38

Beşiktaş Belediyesi, sokak hayvanları için 'Mama Dönüşüm Makineleri'ni hayata geçirdi. İlçenin farklı noktalarına konuşlandırılan makinelere vatandaşlar, suyla birlikte pet şişe attığında dönüşüm kapsamında mama alabilecek.

Beşiktaş Belediyesi, sokak hayvanları için "Sokak Hayvanları Aç ve Susuz Kalmayacaksın" projesini başlattı. Beşiktaş'ta hayvanların yoğun olduğu bölgelere "Sokak Hayvanlarını Doyuran Mama Dönüşüm" makineleri koydu. Oluşturulan sisteme göre; elektrikle ile çalışan cihaza bir gözünden pet şişedeki suyu boşaltacak. Bu işlem sonrasında sokak hayvanları için hazırlanan su haznesine su dökülecek. Her boş pet şişenin, dönüşüm haznesine atılması ile birlikte de mama yuvasına 6 gram mama dökülecek. Sokak hayvanları bu sayede otomatik olarak hem su hem de mama imkanına kavuşacak. Aynı zamanda pet şişeler için geri dönüşüm elde edilecek. Sistemin denetimi Çevre koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından sağlanacak.

Sokak hayvanlarının aç kalmasının önüne geçmesi planlanan 'mama dönüşüm' makineleri şimdilik Beşiktaş'ta 6 noktaya konuldu. O noktalardan bazıları ise şöyle: "Aykut Barka Parkı, Abbasağa Parkı, Dünya Barış Parkı, Sporcular Parkı, Sanatçılar Parkı, Ortaköy Meydanı."

Hayvan dostu bir ilçede belediye başkanlığını yaptığını söyleyen Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, projeden duyduğu mutluluğu dile getirdi. "Her zaman sokak hayvanlarını korumamamız ve sahip çıkmamız" gerekir diyen Başkan Hazinedar, "Bu proje ile birlikte açlık çeken bir can dostumuzun kalmayacak olması bizleri mutlu ediyor" ifadelerini kullandı.

Hayvanseverler ise projeden çok mutlu olduklarını dile getiriyor. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Dönüşüm Sokak Hayvanlarına da Yansıdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement