"Dünyanın en uzun adamı" tartışmasına Etiyopyalı Negewo Jima da katıldı - Son Dakika
Son Dakika Logo

"Dünyanın en uzun adamı" tartışmasına Etiyopyalı Negewo Jima da katıldı

"Dünyanın en uzun adamı" tartışmasına Etiyopyalı Negewo Jima da katıldı
05.01.2023 17:46  Güncelleme: 17:51

Etiyopya'nın en uzun kişisi olan Negewo Jima, "dünyanın en uzunu" olduğu iddia edilen Ganalı Sulemana Abdul Samed'e tepki göstererek "İstiyorsanız onu buraya getirin, bu kişi benden uzun olamaz." dedi.

Etiyopya'nın en uzun kişisi olan Negewo Jima, "dünyanın en uzunu" olduğu iddia edilen Ganalı Sulemana Abdul Samed'e tepki göstererek "İstiyorsanız onu buraya getirin, bu kişi benden uzun olamaz." dedi.

Jima, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, "dünyanın en uzun boylu adamı" unvanına sahip Mardinli Sultan Kösen'i geçtiği ileri sürülen Ganalı Samed'in kendisinden bile uzun olmadığını ileri sürdü.

2,25 metrelik boyuyla Etiyopya'nın en uzunu olan Jima, Ganalı Samed'in fotoğrafını paylaşarak "İstiyorsanız onu buraya getirin, bu kişi benden uzun olamaz." ifadesini kullandı.

22 yaşındaki Abdul Samed'in yerel bir hastanede girdiği muayenede boyunun yanlışlıkla 2,89 metre olarak ölçülmesi, dünya rekorunun Abdul Samed'in geçtiği haberlerine yol açmıştı. Sonrasında Samed'in güncel boyunun 2,23 metre olduğu anlaşılmıştı.

Sultan Kösen halen rekorun sahibi

Mardin'de yaşayan 2 metre 51 santimetre boyuyla "dünyanın en uzun boylu adamı" unvanına sahip Sultan Kösen, Ganalı Sulemana Abdul Samed'in kendisine rakip olmasına ilişkin, "Bazı haberler duyuyorum, 'Sultan'ın rekoru bitti, Sultan'dan daha uzun insan var' diye. Hodri meydan." demişti.

Kösen, boyunun yanı sıra 27,5 santimetre uzunluğundaki el ve 36,5 santimetrelik ayaklarıyla da 2009'da Guinness Rekorlar Kitabı'na girmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Dünyanın en uzun adamı' tartışmasına Etiyopyalı Negewo Jima da katıldı - Son Dakika


Advertisement