Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Edirne'den Kısa Kısa

Enez Belediye Başkanı Abdullah Bostancı, ilçeye yeni pazaryeri yapılacağını bildirdi.

04.04.2018 14:06

Enez Belediye Başkanı Abdullah Bostancı, ilçeye yeni pazaryeri yapılacağını bildirdi.

Bostancı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eski pazaryerini yıktıklarını belirtti.

İlçenin tarihi ve doğal güzellikleri ile ilgi odağı olduğunu kaydeden Bostancı, şöyle konuştu:

"Turizm bölgesi olması ve yazlıkçılar dolayısıyla ilçenin her geçen gün nüfusu arttı. Eski pazar yerimiz yetersiz kaldı. Yeni çizdirdiğimiz modern kapalı pazar yeri projesinin ihalesini yaparak eski yeri yıkıp, yeni pazar yerinin yapımı için müteahhide teslim ettik. 3 bin 500 metrekare alan içinde 20 dükkanı bulunan modern kapalı pazar yeri yapılacak. Temmuz ayı başında açmayı planlıyoruz. Üzerinde de 2 milyon liraya mal olacak güneş enerjisi panelleri olacak. Kendi elektriğimizi de buradan üreteceğiz. Halkımıza hayırlı olsun." diye konuştu.

Enez'de belediyenin çalışmaları

Enez ilçesine Has Yunus Bey heykeli yapıldı.

Enez Belediye Başkanı Abdullah Bostancı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Enez Belediyesi tarafından yaptırılan heykelin, deniz yolunda Eski Osmanlı Mezarlığı ve Has Yunus Bey Türbesi'nin yakınına konulduğunu belirtti.

Enez'in tarihi bir kent olduğunu aktaran Bostancı, "Bizans döneminde prenslik merkezi olan Enez'e Ortaçağda Cenovalılar hakim olmuş. 1456 yılında Fatih Sultan Mehmet'in Kaptanı Has Yunus Bey tarafından zapdedilmiş ve Osmanlı Devleti'ne katılmıştır. Eski Osmanlı Mezarlığı yanında Has Yunus Bey Türbesi bulunmaktadır. Biz de bu heykeli onun anısına buraya diktik. Enez'e gelen vatandaşlarımız burayı ziyaret ederek hatıra fotoğrafı da çektirerek tarihi bilgi sahibi olacaklar. Hayırlı olsun." şeklinde konuştu.

Edirne'de okullar arası grup müsabakaları

Edirne Bahçeşehir Ortaokulu "Küçük Erkek Masatenisi Takımı"nın okullar arası grup müsabakalarında Lalapaşa Cumhuriyet Ortaokulunu ve Edirne Cumhuriyet Ortaokulunu 3-0'lık skorla yenerek grubunda birinci çıktığı bildirildi.

Okuldan yapılan yazılı açıklamada görüşlerine yer verilen Okul Müdürü Mahmut Boztürk, alınan başarılardan dolayı takım oyuncularını ve öğretmenleri kutlayarak Edirne Bahçeşehir Ortaokulu'nun akademik başarı kadar sportif başarılara da önem verdiğini söyledi. Boztürk, gençlerin en iyi şekilde yetişmeleri için ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştıklarını kaydetti.

Açıklamada, Özel Edirne Bahçeşehir Ortaokulunun 20-29 Mart tarihlerinde düzenlenen Okullar Arası Badminton Turnuvası'nda "Yıldız Kız" takımının turnuvayı başarı ile tamamlayarak Edirne üçüncülüğü kazandığı kaydedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement