Edirne Kendisini Döven Polislerden Şikayetçi Oldu - Son Dakika
Güncel

Edirne Kendisini Döven Polislerden Şikayetçi Oldu

Edirne Kendisini Döven Polislerden Şikayetçi Oldu

Edirne'deki bir taksi durağında şoför olan evli ve 3 çocuk babası 48 yaşındaki Yılmaz Öztürk, memleketine gidecek olan eşi Nermin Öztürk ile beraber otobüs bileti almak için şehir merkezine gittiğinde, yolun karşısındaki başka bir durağın taksi...

30.07.2013 11:57

Edirne'deki bir taksi durağında şoför olan evli ve 3 çocuk babası 48 yaşındaki Yılmaz Öztürk, memleketine gidecek olan eşi Nermin Öztürk ile beraber otobüs bileti almak için şehir merkezine gittiğinde, yolun karşısındaki başka bir durağın taksi şoförüyle kavga ettiğini söyledi. Yaşanan olayın ardından eşi ve çocuğuyla birlikte evine gitmek istediği sırada polis ekibince yolunun kesildiğini ifade eden Öztürk, sonradan gelen 2 polis ekibindeki 4 görevli tarafından karşı koymadığı halde dövüldüğünü ve biber gazına maruz kaldığını öne sürdü.

Edirne Cumhuriyet Savcılığı'na giderek kendisini dövdüğünü iddia ettiği polis memurları hakkında şikayette bulunduğunu söyleyen Yılmaz Öztürk yaşadıklarını söyledi anlattı

'Cumartesi günü eşime Trabzon'a gideceği için bilet almaya gittik. Şehir merkezindeki firmadan eşim bilet alırken, bende minibüs durağına yakında bir cepte bekliyordum. Arabama binen bir kişi acilen otogara gitmesi gerektiğini yarım saattir taksi ve otobüs beklediğini söyledi. Bu sırada yolun karşındaki ve adının Dorukan olduğunu duyduğum bir taksi şoförü geldi. Taksi durağının karşıda olduğunu müşterinin başka bir araca binemeyeceğini söyleyerek zorla indirmeye kalktı. Müşterim 'istediğim araca binerim parasını ben vereceğim' diyerek karşı çıksa da zorla indirmeye çalışınca kavga çıktı. Müşteri gitti, ben de eşimi ve çocuğumu alıp evime gidiyordumö dedi.

'4 POLİS SEBEPSİZ DÖVDÜö

Yolda polis aracının yolunu keserek kendisini durdurduğunu ve karakola davet ettiğini anlatan Öztürk, 'İlk gelen polis aracında kavga ettiğim sürücüsünün babası vardı. Beni karakola davet ettiler. Tam polis aracına binecekken sonradan gelen 2 polis aracından inen bir polis memuru elinde tespihle enseme vurmaya başladı ve hakaret etti. Daha sonra yaklaşık 10 polis beni aralarına alıp biber gazı sıktı ve beni dövdü. Yere düştüm, oruçlu olduğunu ve karakola zaten gittiğimi söyledim. Bana küfürler ettiler ve kafama ayaklarıyla vurdularö şeklinde konuştu.

'24 SAAT MÜŞADE ALTINDA KALDIMö

Daha sonra gittikleri Cumhuriyet Polis Merkezi'nde ifade verdiklerini ve çıktıktan sonra kendisini kötü hissettiği için Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne gittiğini söyleyen Yılmaz Öztürk, darp raporu aldığını ve hastanede 24 saat gözetim altında tutulduğunu anlattı. Edirne Cumhuriyet Savcılığı'na başvurarak kendisini döven ve isimlerini bilmediği 4 polis memuru hakkında şikayetçi olduğunu kaydeden Öztürk, 'Ailemin yanında beni karşı gelmediğim halde dövdüler. Onlardan sonuna kadar şikayetçiyim. Zaten ilk kavga ettiğim taksi şoförü ile birbirimizden şikayetçi olmadıkö şeklinde konuştu.

Olayların tanığı olduğunu anlatan Yılmaz Öztürk'ün eşi Nermin Öztürk ise polis dehşetine maruz kaldıklarını kaydederek, 'Eşim karakola gidecekken ve hiç karşı koymadığı halde polislerce dövüldü. Ben ayırmaya çalıştım ama dinlemediler sürekli hakaret ettiler. Onlardan şikayetçiyizö dedi.

Edirne Cumhuriyet Savcılığı Yılmaz Öztürk'ün şikayeti üzerine olayla ilgili soruşturma başlattı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Edirne Kendisini Döven Polislerden Şikayetçi Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement