Elazığ'da Tavuk Çiftliklerine "Kötü Koku" Tepkisi - Son Dakika
Yerel

Elazığ'da Tavuk Çiftliklerine "Kötü Koku" Tepkisi

Elazığ merkeze bağlı Çalıca köyü sakinleri, çevredeki tavuk çiftliklerinden "kötü koku" yayılmasına tepki gösterdi.

05.07.2015 17:25

Elazığ merkeze bağlı Çalıca köyü sakinleri, çevredeki tavuk çiftliklerinden "kötü koku" yayılmasına tepki gösterdi.

Çalıca köyü yakınında bulunan ormanlık alanda toplanan grup adına basın açıklamasını okuyan köy sakinlerinden Metin Erol, köyde yaşayan vatandaşların, köylerinin etrafından kurulan tavuk çiftliklerinden yayılan kokudan rahatsız olduğunu dile getirdi.

Köylerinin çevresinin yeşillik ve ormanlık alan olduğunu ifade eden Erol, "Böyle olunca köylü artık kendi köyüne gelemez oldu. 500 metre aşağıda insanlar o yoldan geçemez oldu" diye konuştu.

Çiftliklerin kurulmasında yetkili olan hiçbir kurum ve kuruluşun, köylülere, çiftlik kurulması konusunda danışmadığını iddia eden Erol, şunları dile getirdi:

"Bahsettiğimiz şey besi hayvancılığı olduğu için kokusu daha fazla. Burası mera alanı, burada besi hayvancılığı olmuyor. Üç kilometrelik alanda belki 20 tane tavuk çiftliği var. Bu tavuk çiftliklerinin köylüye ne faydası var? Ben şimdiye kadar faydalanan bir tane köylü görmedim."

Çalıca Köyü Muhtarı Selahattin Çiçek ise "Ruhsata 11 kurum onay veriyor. Muhtar veya köylü hiçbir şey umurunda değil. Ben de rahatsızım, neden doğayı bozuyorlar" dedi.

Açıklamanın ardından çiftliklerin bulunduğu yere yürüyen köylüler daha sonra olaysız dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Elazığ'da Tavuk Çiftliklerine 'Kötü Koku' Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement