Erzurum Adalet Akademi Başkanı Akçil, Genç Yaşta Hakim ve Savcıların Yetkilerle Donatılmasını... - Son Dakika
Güncel

Erzurum Adalet Akademi Başkanı Akçil, Genç Yaşta Hakim ve Savcıların Yetkilerle Donatılmasını...

Erzurum Adalet Akademi Başkanı Akçil, Genç Yaşta Hakim ve Savcıların Yetkilerle Donatılmasını...

Erzurum'da düzenlenen 'Mera, Yayla ve Kışlak Davaları' eğitim seminerine katılan Adalet Akademisi Başkanı Yılmaz Akçil, hiçbir ülkede Türkiye'deki gibi genç yaşta hakim, savcı olunmadığını bildirdi.

04.11.2014 09:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'da düzenlenen 'Mera, Yayla ve Kışlak Davaları' eğitim seminerine katılan Adalet Akademisi Başkanı Yılmaz Akçil, hiçbir ülkede Türkiye'deki gibi genç yaşta hakim, savcı olunmadığını bildirdi. Eğer sınıfta kalmazsa 22-23 yaşında adli yargı sınavını kazanıp staja başlandığını belirten Akçil, 25-30 yaş arasında da mesleğe ve kürsüye oturmuş oluyor. Çok genç yaşta yargılamaya başlıyor. Çoğu kez anne babası bu genci evlendirmeye cesaret edemiyor, çünkü bu daha çok genç eşine bakamaz diyor. Ama biz bu gençleri hakim savcı olarak kürsüye oturtuyoruz, cumhurbaşkanının bile giremeyeceği, meclisin bile sahip olmadığı tüm yetkileri bu hakim savcılarımıza veriyoruz. Kişisel mahremiyetine dokunabiliyor, telefonlarını dinletebiliyor, evini arattırabiliyor, mal varlığına el koyabiliyor, hatta hatta hürriyetini bağlayabiliyor diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erzurum Adalet Akademi Başkanı Akçil, Genç Yaşta Hakim ve Savcıların Yetkilerle Donatılmasını... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement