Fatih Terim: Edepsiz Bir Teklif Aldım, Edepsiz Teklife Gidip Gereğini Yaptım - Son Dakika
Spor

Fatih Terim: Edepsiz Bir Teklif Aldım, Edepsiz Teklife Gidip Gereğini Yaptım

Geçtiğimiz günlerde Çeşme'de kavgaya karışan Fatih Terim, yaptığı basın toplantısında, "Edepsiz bir teklif aldım, ben de bu edepsiz teklife icabet ettim, gereğini yaptım ve ayrıldım." dedi.

19.07.2017 17:20  Güncelleme: 17:39

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, geçtiğimiz günlerde İzmir Çeşme'ye yaşanan saldırıyla ilgili basın toplantısı düzenledi.

İşte Terim'in açıklamaları:

"15 TEMMUZ'DAN DOLAYI KONUŞMADIM"

"Son günlerde gazeteler, televizyonlar birçok şey yazıp, çiziyor. Neden hemen konuşmadım? Bir defa 15-16 Temmuz hepimiz için çok önemli. Saygımdan dolayı açıklama yapmadım"

"AİLEME LAF SÖYLETMEM"

"Hadiselerde beni biliyorsunuz; ya en son konuşurum, ya hiç konuşmam. Az konuşurum. Baktım ki, bu ucuzluk ve iftiralar arasında yanlış anlaşılacak. Kamuoyunu doğru bilgilendirmek istedim. Aşağı yukarı yarım asıra dayanan futbolun içinde olmamla, beni tanıyorsunuz. Ben her zaman doğruları söyledim. Benim için vatanım, bayrağım, Galatasaray önemli bir değerdir. Son olarak da ailem, vazgeçilmezimdir. Laf söyletmem"

"EDEPSİZ TEKLİF ALDIM, GEREĞİNİ YAPTIM"

"Ben bu olayı, bir babanın aileye sahip çıkması olarak görüyorum. Terim ailesinin babası benim. Ahmet'in ablasına yapılan bir taciz var. Kaç aydır da devam ediyormuş, keşke daha önce söyleselerdir. Edepsiz bir teklif aldım, ben de bu edepsiz teklife gittim, icabet ettim. Gereğini yaptım, konu bitince ayrıldım. Aileniz ile gidiyorsunuz, biri sizi rahatsız etti diye düşünün, siz de tepki verdiniz. Gazeteci saldırdı diye mi söylenir?

"YİNE OLSA YİNE YAPARIM"

"1-2 yıl önce babasını kaybetmiş ve bana emanet edilmiş bir kadından, damadımın ablasından bahsediyoruz. Bir burun kırılma falan olursa, ben söylerim. Allah'a şükür 63 senedir denk gelmedik. Ben söylerim. Bir daha olsa, bir daha yaparım. Ben yaşadığım sürece aileme kimse dokunamaz. Ben her babaya, her anaya, her kardeşe, her aileye saygı duyuyorum. Hele hele bu bir yalnız kadın ise, onu kimse taciz edemez."

"BEN ORAYA İKİ KİŞİ GİTTİM"

"Bir yeri basmanın ne demek olduğunu bilmeyen yoktur. Ali Dürüst bana, orayı 20 kişiyle bastın sanıyordum dedi. Ben oraya 2 kişiyle gittim. Bu ailenin reisi, 2 evladıyla, kaç kişi olmadığını bilmeden gitti. Gider, gidecektir de. Ne basması? Sorunu çözmeye gittim. Edepsiz teklife icabet etmeye gittim. Sorunu çözdüm, ayrıldım. Erkeklerle halledilmesi gereken mevzular ne zamandan beri kadınlarla hallediliyor?"

"MEMNUN DEĞİLİM"

"Memnun musun? Hayır. Adımın böyle biriyle anılmasından hiç memnun değilim. Bu fotoğrafta yer almaktan memnun değilim. Ama, hayat bazen insanı bunlarla karşılaştırıyor. Ben masanın başından eşime çocuklarıma torunlarıma evlatlarıma, "Çocuklar ben futbol direktörüyüm." diyemem, bunu yapamam. Ben bir tehdit maksadıyla açmadım, tanıdığım için açtım ama tanıyamamışım zaten. O yüzden böyle bir durumun içinde olduğum için çok üzgünüm. Bundan emin olun. Ben de istemezdim olsun, fevkalade rahatsızım. Ailem için hiçbir zaman başka bir şey düşünmedim. Her zaman, her şeyi yapacağımdan emin olabilirsiniz.

"AİLEMİ KORUMAYA DEVAM EDECEĞİM"

Provokasyonlara bundan sonra daha dikkatli olacağım. Ben her gün evden, "Allah'ım nolur beni şeytana uydurma" diyerek çıkarım. İstemesem de ben buyum. Çok üzgünüm. Bir aile babası olarak, Fatih Terim olarak, Futbol Direktörü olarak çok üzgünüm. Ancak maalesef bu durum oldu. Ben her zaman ailemin yakınlarını, dostlarımı, sevdiklerimi korudum ve korumaya devam edeceğim.

"KİMSE BENİ GERİ DÖNDÜREMEZDİ"

"Özür diliyor musunuz" sorusuna cevap veren Terim, "'Üzgünüm' kelimesi ne anlama geliyorsa onu söylüyorum." dedi. Bunun üzerine, "250 kilometrelik yolda öfkeniz hiç dinmedi mi? Evlatlarınız, size efendilik edip, sizin toplum önündeki değerinizi, itibarınızı, saygınlığınızı gösterip, bir 'U' dönüşü önermedi mi?" sorusuna da cevap veren Terim, "Açıkçası, ben çözüm için aradım, beklenmedik sözler olunca beni kimse ikna edemez. Arabada da çok dostum aradı, gitmeme gerek yok diye. Ben her zaman kendi işimi kendim yaptım. Başka türlü soğumazdım. Benimle hiç kimse böyle konuşamaz, konuşursa bunun bir karşılığı olmalı. Ben de bunu çözmeye gittim. Davete icabet ettim. Beni bir kişinin döndürmesi çok zor."

"YAPTIĞIM BİR REFLEKSTİ"

"Selahattin Aydoğdu TFF kurulunda görev alıyor, acaba bir yaptırım uygulanacak mı? sorusuna Fatih Terim, "Bununla ilgilenmiyorum, bilmiyorum." dedi. "Toplumda örnek olacak kişilerdensiniz. Hareketlerinizden yetişen çocuklar, gençler de var. Onlara bu hareketle ilgili bir mesajınız var mı, bir şey söylemek ister misiniz?" sorusuna da cevap veren Terim, "Ben hayatım boyunca olduğu gibi yaşadım, olduğu gibi de görünen bir insanım. O yüzden örnek alınacak çok şey yapmış olabilirim. Onun için de çok fedakarlık yapıyorum ama tasvip etmediğim, kendimin de hoşlanmadığım şeyler de var zaten. Bu yüzden kötü şeylerin içinden çıkarılması veya yaşanmamış kabul edilmesi, bu kadar sevap yapan, bu kadar doğru yaşayan birisi için ailesini koruyan ve kollayan biri için, bir baba olarak, bu ailenin bir reisi olarka, bunu bir çok güzel şeyler içerisinde hafif gri alan olarak düşünmelerini rica edeceğim. Ne kadar ifade ediyorum bilmiyorum ama o anı yaşamak lazım. Şu anda çok üzgünüm, değecek bir şey olsaydı evet, ama hayat bazen sizi buralara çekiyor. Olayı farklılaştıran insanlara karşı, ailemi ve sevdiklerimi korumak için yaptığım bir 'refleks' olarak görüyorum."

"HUKUKSAL BİR DURUM YOKTU"

"Kadın tacizini duyduğunuzda aklınıza ne geldi, hukuksal olarak bir yere başvurmayı düşünmediniz mi? Üzgünüm dediniz ama hukuksal olarak başvurmanız gerekmez miydi?" sorusuna da cevap veren Terim, "Büyük ihtimal beni iyi dinlememişsiniz. Ben, tanıdığım birini aradım. Ben oraya çözüme gittim, size kavgaya gidiyorum demedim ki. Demin söylediklerimden biri de buydu. Siz olayı farklılaştırıyorsunuz, ben tanıdığımı sandığım birini çözüm için arıyorum. Hukuğu gerektirecek bir şey yok."

Fatih Terim: Edepsiz Bir Teklif Aldım, Edepsiz Teklife Gidip Gereğini Yaptım

Son Dakika Spor Fatih Terim: Edepsiz Bir Teklif Aldım, Edepsiz Teklife Gidip Gereğini Yaptım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement