Ferrero Grubu, 9'uncu sürdürülebilirlik raporunu açıkladı - Son Dakika
Güncel

Ferrero Grubu, 9'uncu sürdürülebilirlik raporunu açıkladı

FERRERO Grubu, 2018 yılında gerçekleştirdiği global ve yerel sosyal sorumluluk projelerini içeren 9'uncu Sürdürülebilirlik Raporu'nu, Ankara'da İtalya Büyükelçiliği'nde düzenlenen etkinlikle açıkladı.

19.06.2019 12:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

FERRERO Grubu, 2018 yılında gerçekleştirdiği global ve yerel sosyal sorumluluk projelerini içeren 9'uncu Sürdürülebilirlik Raporu'nu, Ankara'da İtalya Büyükelçiliği'nde düzenlenen etkinlikle açıkladı.
Etkinliğe, İtalya Büyükelçisi Massimo Gaiani, Eski Büyükelçi ve Ferrero Türkiye Onursal Başkanı Carlo Marsili, Ferrero Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Aldo Kaslowski ile bürokrasi ve cemiyet dünyasından çok sayıda davetli katıldı. Etkinlikte, Ferrero'nun Türkiye'de gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projelerini anlatan kısa bir film gösterildi ve Değerli Tarım Projesi'ne katılan çiftçiler ve gençler, Ferrero Fındık Genel Müdürü Bamsi Akın ile birlikte projenin hayatlarına kattıklarından bahsetti. 'Hadi Gel Köyümüze Geri Dönelim Projesi' kapsamında Ferrero Çikolata Genel Müdürü ve Bölge Direktörü Azmi Gümüşlüoğlu, Manisa'nın Tekeler Köyü'nden gelen öğrenciler ve öğretmenlerle birlikte projenin ortaya çıkışı, gelişmesi ve gelecekteki planlamalarını anlattı.
Ferrero Türkiye Onursal Başkanı Carlo Marsili, Ferrero Grubu'nun global sosyal sorumluluk stratejisinden bahsederek, 'insanlar' ve 'yaşadığımız dünya' olmak üzere iki ana konuya odaklandıklarını belirtti. Marsili, "İnsan için, ürünlerin kalitesi ve tazeliği, gıda güvenliği, sorumlu iletişim ve çok sayıda çocuğa ulaşan ve aktif yaşamı teşvik eden KINDER+SPORT programı gerçekleştiriyoruz. İkinci ana başlık olan yaşadığımız dünyada ise, çevresel sürdürülebilirliğin doğru yönetimi, sürdürülebilir ve izlenebilir tedarik zincirleri ile hammadde tedariki üzerinde duruyoruz. Yenilikçi tarım uygulamalarını destekliyoruz. Özellikle Karadeniz'de uyguladığımız 'Ferrero Değerli Tarım Projesi' bu konudaki en önemli örneğimizdir" dedi.
"35 BİN ÇİFTÇİYE ULAŞMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ"
Ferrero Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Aldo Kaslowski ise, Türkiye'deki yatırımlarına hız vererek 2013 yılında Manisa'da üretime başladıklarını ve kısa bir süre içerisinde buradaki fabrikalarını grubun en önemli üretim tesislerinden biri haline getirdiklerini söyledi. Ferrero Türkiye'nin bin 600'ün üzerinde çalışanı ve binlerce tedarikçisi ile büyük bir işveren olduğunu dile getiren Aldo Kaslowski, "2019 yılı itibarıyla 35 bin çiftçiye ulaşmanın gururunu yaşıyoruz. Ferrero Grubu olarak sosyal sorumluluk projelerimiz ile küresel alanda olduğu gibi yerel düzeyde de toplumsal gelişime, ekonomik kalkınma ve sürdürülebilirliğe katkı sağlayabilmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Önümüzdeki yıllarda bu konuda yaptığımız çalışmaları farklı boyutlara taşıyarak daha fazla kişiye ulaşmayı amaçlıyoruz" diye konuştu.
"TÜRK FINDIĞINI VE TARIMINI DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ"
Türkiye için fındığın çok önemli olduğunu söyleyen Ferrero Fındık Genel Müdürü Bamsi Akın, fındığın en önemli ihraç kalemlerinden birisi olduğunu belirtti. Akın, "Biz fındığın sadece alıcısı değiliz. Ürünlerimize değer katan, ürünlerimizi diğer ürünlerden ayrıştıran fındık olduğu için fındığa karşı bir sorumluluğumuz olduğunu düşünüyoruz. Bu sorumluluğu da çeşitli projeler ve fikirlerle hayata geçirmeye çalışıyoruz. Çiftçilerimize 5 yıldır, 70 tane ziraat mühendisi ve sosyal uzman ile sahada destek veriyoruz. Böylece 35 bin çiftçiye ulaşmış olduk. Buradaki maksadımız ise, tarımı sürdürebilir kılmaktır. Fındık verimini ve kalitesini artırmaktır. Gıda sektörünün ihtiyaçları doğrultusunda evrilmesine katkıda bulunmaktır. Bu projeye ortalama 5 yıldır devam ediyoruz. Bundan sonra da Türk fındığını ve tarımını desteklemeye devam edeceğiz" dedi.
"ÖRNEK BAHÇELERİMİZİN SAYISINI ARTTIRACAĞIZ"
Ferrero Türkiye Genel Müdürü Azmi Gümüşlüoğlu ise, Karadeniz Bölgesi'nde değişik projeler yürüttüklerini kaydetti. Kadın çiftçilerin ve girişimcilerin Türkiye'deki sistemle ilgili olarak ihtiyacı olan atılımı atacaklarını söyleyen Gümüşlüoğlu, "Karadeniz'de de bunun canlı örneğiyiz. Tarım arazilerinin doğru sulanması, ilaçlanması, modernizasyonun sağlanabilmesi ve aynı zamanda çiftçilerimizin sağlıkları ile ilgili olarak sosyal çalışmalar yürütülebilmesi gibi pek çok projeyi hayata geçiriyoruz. Ayrıca, Türk fındığının verimini ve kalitesini arttırmak bizim için çok önemlidir. 2013-2014 yılından itibaren 'Ferrero Değerli Tarım Projesi' ile beraber örnek bahçelerde modern tarım ve budama teknikleri ile beraber fındığın verimini ve kalitesini bizimle beraber çalışan çiftçilerimize gösterebiliyoruz. Örnek bahçelerimizin sayısını arttırmayı hedefliyoruz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ferrero Grubu, 9'uncu sürdürülebilirlik raporunu açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Samsun'da aranan şahıs 10 yıl 5 ay hapis cezası ile yakalandı
    14:52 Samsun'da aranan şahıs 10 yıl 5 ay hapis cezası ile yakalandı

    Samsun'un Çarşamba ilçesinde Jandarma ekipleri tarafından takip edilen U.Ç., bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık ve nitelikli dolandırıcılık suçundan hakkında verilen 10 yıl 5 ay hapis cezası ile aranıyordu. U.Ç. saklandığı evinde yakalanarak tutuklandı ve Çarşamba A Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.

  • Talas Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Kadınlar İçin Fitness Kursu Başlattı
    14:51 Talas Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Kadınlar İçin Fitness Kursu Başlattı

    Talas Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen Fitness Kursu, hafta içi düzenlenen derslerle büyük ilgi görüyor. Yeni başlamasına rağmen 300'ü aşkın kadın vatandaşın katıldığı kurs, Talas Spor Salonu'nda uzman antrenörler eşliğinde gerçekleştiriliyor. Talas İlçe Müdürü Ferdi Şafak, kursa katılan vatandaşların geri dönüşlerinden memnuniyet duyduklarını belirtirken, Kayseri'nin 2024 yılı Avrupa Spor Şehri unvanını alması için çalışmalarını hızlandırdıklarını ifade etti. İlçe Müdürlüğü olarak daha fazla vatandaşa spor yapma imkanı sunmayı hedeflediklerini vurgulayan Şafak, desteklerinden dolayı Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı'ya teşekkür etti.

  • CHP Pamukkale Belediye Başkan Adayı Ali Rıza Ertemur, Gökpınar Çalışması ve Tekne Restoranı Projesini Anlattı
    14:48 CHP Pamukkale Belediye Başkan Adayı Ali Rıza Ertemur, Gökpınar Çalışması ve Tekne Restoranı Projesini Anlattı

    CHP Pamukkale Belediye Başkan Adayı Ali Rıza Ertemur, Gökpınar Dinlenme ve Tekne Restoran projesinin amacını ve detaylarını anlattı. Projenin Pamukkale'ye yeni bir cazibe merkezi kazandıracağını vurgulayan Ertemur, turistleri şehir merkezine çekmek için çalışmalar yapacaklarını belirtti.

  • Pendik'te Tehlikeli Makas Atan Sürücüye Yüksek Cezai İşlem
    14:47 Pendik'te Tehlikeli Makas Atan Sürücüye Yüksek Cezai İşlem

    Pendik'te seyir halindeyken makas atarak trafiği tehlikeye düşüren sürücüye, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 7 bin 819 lira para cezası kesildi. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler üzerine yapılan çalışmalar sonucunda sürücünün kimliği tespit edilerek yakalandı.

  • İzmir'de Belediye İşçileri Eylemde
    14:46 İzmir'de Belediye İşçileri Eylemde

    Belediye-İş Sendikası ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin tıkanması sonucu yaklaşık 6 bin işçi eyleme çıktı. İşçiler, belediye yönetiminin duyarsızlığına ve geçim sıkıntısına dikkat çekiyor.

  • Kayseri'de K-Şarj Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Açıldı
    14:44 Kayseri'de K-Şarj Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Açıldı

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri ve Civarı Elektrik Türk AŞ ile Hunat Enerji şirketinin hizmete sunduğu K-Şarj elektrikli araç şarj istasyonunun açılış törenine katıldı. Açılış töreninde konuşan Büyükkılıç, elektrikli araba sayısının arttığını ve belediyenin de elektrikli otobüslerle filoyu zenginleştirdiğini belirtti. Ayrıca, Millet Bahçesi'nde güneş enerji santrali destekli şarj üniteleri projesi için talimat verdiğini söyledi. K-Şarj elektrikli araç şarj istasyonu, 35 milyon TL'lik bir yatırımla hayata geçirildi ve KCETAŞ tarafından yüzde 20 indirimli hizmet verecek.

  • Çine Belediye Başkanı Mehmet Kıvrak, Mutaflar Mahallesi'ni ziyaret etti
    14:44 Çine Belediye Başkanı Mehmet Kıvrak, Mutaflar Mahallesi'ni ziyaret etti

    Başkan Kıvrak, Mutaflar Mahallesi'nde vatandaşlara projelerini anlattı ve düğün salonunu yeniden düzenleyeceklerini duyurdu.

  • İmamoğlu Pendik'ten İliç'i Anımsattı: İçimiz Yanıyor... Sorumluların Ağzında Tek Cümle Yok... İmza Atan Bakan ve Diğerlerinden Tek Bir Açıklama Yok
    14:44 İmamoğlu Pendik'ten İliç'i Anımsattı: İçimiz Yanıyor... Sorumluların Ağzında Tek Cümle Yok... İmza Atan Bakan ve Diğerlerinden Tek Bir Açıklama Yok

    İBB Başkanı İmamoğlu, Pendik'in AKP'li Belediye Başkanı Ahmet Cin’in, hakkını arayan yurttaşı azarladığı Pendik Ertuğrulgazi Mahallesi’nden vatandaşlara seslendi. “Bunlar seçimi kaybedeceğini anladı ya hemen yalana, dolana, kumpasa başladılar” diyen İmamoğlu, “Yolun kenarında, caddede, parkta, orada, burada, yanan otobüs filmleri çekmek, kumpaslar kurmak, 4,5 sene önceki videodan kendine iş aramak… Savcı gibi her gün açıklama yapıyor Adalet Bakanı. Üzülüyorum onun haline. Bakın; 17 tane bakan. İstanbul'da siyaset yapıyor. Şimdi 17 bakan artı aday; etti 17+1. Ama bir kişi daha var, o da geliyor. Yakındır, gelecek. Bekliyoruz vallahi; gel, bekliyoruz. Buyursun gelsin” dedi. Meydandaki bir dövizi okuyup İliç'te liç yığını altında kalanları anımsatan İmamoğlu, “İçimiz yanıyor. Canımız toprak altında. Doğamız tehdit altında ve bu konudaki sorumluların ağzından tek bir cümle yok. Sanki o dağ kendiliğinden aşağı gelmiş, can almış. Ve o doğayı perişan etmiş ama ne devleti yönetenler ne altına imza atan sayın bakan veya diğerleri tek bir açıklama yok. Sanki izinler gökten indi, yanlışlar gökten indi" diye konuştu.

  • Şırnak Uludere kara yolu sağanak sonucu ulaşıma kapandı
    14:41 Şırnak Uludere kara yolu sağanak sonucu ulaşıma kapandı

    Uludere ilçesinde yaşanan sağanak sonucu Şırnak-Uludere kara yolu Uludere 3 ve Uludere 5 köprüleri mevkisinde akarsuyun debisi yükselerek taştı. Bu durum sonucunda araçlar mahsur kaldı ve yol ulaşıma kapandı. Kepçelerin yardımıyla araçlar kurtarıldı ve yol açma çalışmaları devam ediyor.


Advertisement