Foto-Maratoncuların Gözünden Paris Fotoğrafları Sergileniyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Foto-Maratoncuların Gözünden Paris Fotoğrafları Sergileniyor

Foto-Maratoncuların Gözünden Paris Fotoğrafları Sergileniyor

Gezgin fotoğrafçıların dünyayı dolaşarak, tanıklıklarını belgeledikleri, 40 Renk Projesi'nin onuncu durağı Paris oldu.

22.10.2013 10:56

Gezgin fotoğrafçıların dünyayı dolaşarak, tanıklıklarını belgeledikleri, 40 Renk Projesi'nin onuncu durağı Paris oldu. Dünyanın Renkleri çerçevesinde düzenlenen fotomaratona katılan gezginlerin oluşturduğu kapsamlı seçki, 02 – 10 Kasım tarihlerinde Metrocity'deki sergide sanatseverlerin beğenisine sunuluyor…

Dünyanın Renkleri Seyahatleri'nin, fotoğraf sanatçısı Muammer Yanmaz eğitmenliğinde ve Teoman Cimit rehberliğinde yürüttüğü 40 Renk Fotoğraf Projesi, hızla değişen dünyayı fotoğrafçılarla birlikte gezip, belgeleri gelecek kuşaklara aktarmayı hedefliyor. Her ülke ya da bölgenin, bir rengi oluşturduğu 40 Renk Fotoğraf Projesi'nde toplam 40 gezi yapılacak.

Bugüne kadar Hindistan, Ürdün- İsrail, Vietnam- Kamboçya, Venedik, Kenya- Tanzanya, Myanmar, Kuzey Vietnam-Yunnan, Küba ve Peru- Bolivya gezilerinde çektikleri fotoğrafları sergileyen fotoğrafçıların son sergisi ise, önceki duraklardan farklı olarak bir Avrupa kentinde, Paris'te çekilen fotoğraflardan oluşuyor.

Gezgin fotoğrafçıların Haziran ayında, Paris Müzik Bayramı (Fête de la Musique) sırasında ziyaret ettikleri şehrin sokaklarında yankılanan jazz, soul, funk, rock, reggae ve klasik müzik eşliğindeki gösteriler, bu sergide fotoğraflarla İstanbul'a taşınıyor. Fotomaratonun diğer temaları ise, Siyah Beyaz Paris ve Paris'te Romantizm oldu.

40 Renk Fotoğrafçılarının Paris'e ait bu izlenimleri, Mustafa Uzel'in koordinatörlüğünde 02-10 Kasım tarihlerinde Metrocity'deki sergide görülebilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Foto-Maratoncuların Gözünden Paris Fotoğrafları Sergileniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement