Gheorghe Zamfir Konserlerinde Sevenleriyle Buluştu - Son Dakika
Güncel

Gheorghe Zamfir Konserlerinde Sevenleriyle Buluştu

Gheorghe Zamfir; 9-15 Şubat tarihleri arasında Bodrum, İzmir, Ankara, İstanbul ve Eskişehir'de verdiği 5 konserde Türkiye'deki sevenleriyle buluştu!

16.02.2012 14:47  Güncelleme: 10:52

Gheorghe Zamfir'in, farklı müzikal dünyalar arasında bir köprüye benzetilen repertuarını seslendirdiği konserleri; Bodrum, İzmir, Ankara, İstanbul ve Eskişehir'deki müzikseverlerden büyük ilgi gördü. Sanatçı repertuarında, çingene müziğine, ana vatanı Romanya'nın folkloruna duyduğu sevgiye her zaman yer verirken, bunları Puccini, Verdi, Mozart, Schubert gibi bestecilerin eserleriyle bir arada çalarak etkileyici performanslar sergiliyor.

200'den fazla albüme, 750 milyondan fazla albüm satışına, sayısız ödüllere, 5 kıtada turnelere imza atan Gheorghe Zamfir; Pan Flüt'ü üflemeli çalgıların arasında çok önemli bir yere kavuşturarak, müzikteki yerinin sahip olduğu sihri gözler önüne seriyor. Onlarca yıldır tüm dünyada bir ikon olarak kabul edilen, yaşayan efsane Gheorghe Zamfir; dünya basını ve dinleyicileri tarafından "Pan Flütün Kralı" gibi isimlerle anılırken, mitolojik tarifiyle "Tanrının Enstrümanını Yeniden Canlandıran Adam" olarak da onurlandırılıyor.

Repertuarındaki çok yönlülük ve yaratıcılık, sanatçıya dünya çapında övgüler ve ödüller getirirken, Zamfir aynı zamanda Fransa'da "Chevalier des Arts et Lettres de France" ve "20. Yüzyılın En Popüler Besteci ve Sanatçısı" unvanlarına da layık görüldü. "Benim için en önemli olan şey yaratıcılıktır." diyen sanatçı, film müziklerinde de büyük bir başarı yakaladı. Gheorghe Zamfir; "Once Upon a Time in America", "The Karate Kid" gibi filmlerin müziklerine imza atarken, Quentin Tarantino'nun "Kill Bill Vol. 1" isimli filminde, James Last Ortchestra ile kaydedilen "The Lonely Shepherd" parçasıyla da büyük dikkat çekti. Aynı zamanda sanatçının "Once Upon a Time in America" adlı parçası, "Öyle Bir Geçer Zaman Ki" isimli sevilen dizide sık sık Türk dinleyicilerinin karşısına çıkıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gheorghe Zamfir Konserlerinde Sevenleriyle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement