Hz. Hacer'den Çağımızın Hanımlarına Çağrı - Son Dakika
Güncel

Hz. Hacer'den Çağımızın Hanımlarına Çağrı

Başakşehir Belediyesi'nin, Ramazan programlarının ana teması olan 'Hayrünnisa Annelerimiz' konulu sohbetlerin dünkü bölümünde, Hz.Hacer validemizin ibret dolu hayatı anlatıldı.

08.08.2012 18:40

Dini konularda halkın takdirini kazanan önemli isimlerden Nihat Hatipoğlu'nun, Hz.İsmail (AS)'in annesi tevekkül ve sabır abidesi Hz. Hacer validemizi bugüne taşıması büyük ilgi gördü.

Başakşehir Sular Vadisi'nde gerçekleşen etkinlikte, Süleymaniye Camii İmam Hatibi Ekrem Nalbant hocanın, Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Başakşehirliler'e seslenen Nihat Hatipoğlu, "Hz. Hacer, Hz. Meryem, Hz. Amine, Hz. Hatice ve Hz. Fatıma, Medine'nin hanımefendileridir. Bu annelerimizin her birini çok konuşmak gerek. Resulallah onlara cennetin hanımefendileri diyor. Çağımız hanımefendileri de onları örnek alır inşallah" dedi.

Hz. Hacer'in, Allah'ın evinin ebedi hizmetkarı olduğunu, Hz. Hacer'den bahsederken aklımıza hemen Hz. İbrahim ve Hz İsmail'in de geldiğini söyleyen Hatipoğlu, Hz. İbrahim'le karşılaşmaları ve evliliği ile ilgili ibret alınacak örnekleri de anlattı.

4 Ülke Hafızından Kur'an-ı Kerim Ziyafeti

Ramazan'ın manevi ikliminin dünyaca ünlü hafızların sesleriyle çoğaldığı gecede, Kur'an-ı Kerim tilaveti Kayaşehir'de yankılandı. Gecede Mısır'dan Dr. Ahmet Naina, İran'dan Rahim Khaki, Bosna'dan Aziz Alili ve Türkiye'den Fatih Çollak'ın sesinden dinlenen Ku'an-ı Kerim yüreklere işledi.

Bahçeşehir'de Urfa Esintileri Beğeni Topladı

Yine etkinlikler çerçevesinde Bahçeşehir Gölet'te sahne alan Ali Gencebay ve ekibi, Urfa'nın eşsiz nağmelerini Bahçeşehir'e taşıdı. Urfa Sıra gecesi tadından sahne alan grup, izleyicilerden gelen parçaları da seslendirdi. Ramazan coşkusunun tüm Bahçeşehir'e yansıdığı gecede, Türk halk müziğinin sevilen ezgilerini seslendiren grup, alkışlarla uğurlandı. Gecenin sonunda Ali Gencebay, geceyi düzenleyen Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'a teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Hz. Hacer'den Çağımızın Hanımlarına Çağrı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement