İGM'de Kumyaka Tartışması - Son Dakika
Güncel

İGM'de Kumyaka Tartışması

İGM\'de Kumyaka Tartışması

CHP Mudanya Meclis Üyesi Rıdvan Çalışkan Kumyaka'da bulunan tesisin bakanlık almasına rağmen ucuz yaklaşıyor dedi.

05.09.2013 10:47

Bursa İl Genel Meclisi olağan Eylül ayı toplantılarında gündem dışı konuşmalarda söz alan CHP Mudanya Meclis Üyesi Rıdvan Çalışkan Kumyaka'da bulunan tesisin bakanlık almasına rağmen ucuz yaklaşıyor dedi.

İl Genel Meclisi Eylül ayı olağan toplantılarının ikinci birleşiminde gündem dışı konuşmalarda Mülkiyeti Bursa İl Özel İdaresine ait Kumyaka köyündeki tesislerin tahsisi yapılmasına rağmen Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün tesise bakmadığını iddia eden CHP Mudanya İl Genel Meclisi Üyesi Rıdvan Çalışkan yaptığı konuşmasında Mudanya Kumyaka'daki Özel İdare tesislerinin dört ay önce Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne tahsis edilmesi, dört aydır ilgili müdürlüğün hiç bir şey yapmadığı gibi geçen hafta tesise gittiğimizde gerçekten yürekler acısı durumla karşılaştık. Tesisi incelediğinizde gayri meşru görüntüler görüyorsunuz. Eğer Sosyal Politikalar Bakanlığı buraya sahiplenemeyecekse o zaman bizden neden tahsis istedi böyle bir şey olmaz , burasını yirmi yıllığına tahsis etmemize rağmen mülk yine İl Özel İdaresinindir, ben bu karara evet verdiğim için pişmanım çünkü Sosyal Politikalar Bakanlığının konuya bu kadar ucuz yaklaşacağını tahmin etmemiştim bu tesiste gayri ahlaki görüntüler ortada buradan yeni Valimize ilgili müdürlük için suç duyurusunda bulunuyorum eğer bu kurum tesise bakamayacaksa bizlere geri versin nasıl olsa daha önceden aldığımız satış kararımız var gereğini yaparız. Birde işin garip tarafı var ilgili kurumun güya asparagas haber yapılıyormuş tarzından söylemleri olmuş ben buradayım gelsinler tesislere birlikte gidelim yerinde inceleyelim tesis şuanda atıl durumdadır açıklamasında bulundu.

Konuyla alakalı olarak söz alan İl Genel Meclisi Başkanı Nedim Akdemir İçişleri Bakanlığından yetki yazısının yeni geldiğini bakanlık izni olmadan Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün bu tesis hakkında her hangi bir yaptırımının söz konusu olmadığının bilinmesi gerektiğini söyledi. Akdemir konuşmasında bizlerin amacı atıl durumda olan bu tesisi bir an önce işleyen bir tesis haline getirmektir. Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bu tesisi rehabilitasyon merkezi yapacak ve projeleri için gerekli bütçeleri de hazır, şuan için bakanlıktan tahsisle ilgili gerekli izin çıktı ve projenin hayata geçirilmesi için her hangi bir engel kalmadı en kısa zamandan Kumyaka tesisleri tekrar hizmete rehabilitasyon merkezi olarak girecektir dedi.

Bursa İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik ise mülkiyeti idaremize ait Kumyaka köyü 343-344 sayılı taşınmaz parsellerin "Çocuk, yaşlı kadın ve özürlülere yönelik dönemsel rehabilitasyon merkezi" olarak kullanılmak üzere 20 yıllığına Bursa İl Genel Meclisimizin 07.06.2013 tarih ve 2013-163 sayılı kararıyla uygun görülmüş ve 25.07.2013 tarihinde İçişleri Bakanlığımızca olur verilmiştir. Tahsisli Taşınmaz Teslim ve Tesellüm tutanağı İl Özel İdaresi ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü arasında 31.07.2013 tarihinde imzalanmıştır, Kumyaka'da bulunan tesisimizin tahsisi böylelikle 20 yıllığına yapılmıştır dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İGM'de Kumyaka Tartışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement