Ikyb'nin Internet Sitesi: İran'ın Sınır Ötesi Operasyonu Sona Erdi - Son Dakika
Dünya

Ikyb'nin Internet Sitesi: İran'ın Sınır Ötesi Operasyonu Sona Erdi

İran'ın, Terör Örgütü Pkk’nın Bu Ülkedeki Kolu Özgür Yaşam Partisi (pjak) Militanlarına Karşı Kuzey Irak Topraklarında Yaptığı Operasyonun Sona Erdiği Duyruldu. Irak Kürdistan Yurtsever Birliği’nin İnternet Sitesi, Operasyon Buyunca Kuzey Irak'a 700 Katyuşa Füzesi Fırlatıldığını Bildi...

18.08.2006 00:00

İran`ın, terör örgütü PKK’nın bu ülkedeki kolu Özgür Yaşam Partisi (PJAK) militanlarına karşı Kuzey Irak topraklarında yaptığı operasyonun sona erdiği duyruldu. Irak Kürdistan Yurtsever Birliği’nin internet sitesi, operasyon buyunca Kuzey Irak`a 700 Katyuşa füzesi fırlatıldığını bildirdi.

Irak Cumhurbaşkanı liderliğindeki Kürdistan Yurtseverler Birliği`ne ait sitedeki habere göre, İran ordusu, PJAK militanlarının önceki gece İran askerlerine yönelik düzenlediği saldırıların ardından Irak topraklarında `sıcak takip` operasyonu başlattı. İran ordusunun, dün gün boyu süren operasyonunda zaman zaman PJAK militanları ile sıcak çatışmalar yaşandı. Haberde, İran`ın, Hacı Umran Bölgesi ile Kandil Dağı eteklerinde bulunan çok sayıda bölgeyi aralıksız top atışına tuttuğu ifade edildi. Hacı Umran bölgesi yakınlarında bulunan Hacı İbrahim Vadisi`nde İran Askeri Birlikleri ile PJAK militanları arasında çıkan çatışmada 8 İranlı korucunun öldüğü de iddia edildi.

Haberde, İran’ın Irak topraklarındaki operasyonunun gece yarısı tamamlandığı ve toplam 700 Katyuşa füzesinin fırlatıldığı bildirdi. Ölü ve yaralı konusunda çelişkili bilgiler gelirken, PKK ve PJAK militanları ile İran askerlerinin de kayıplar verdiği belirtiliyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Ikyb'nin Internet Sitesi: İran'ın Sınır Ötesi Operasyonu Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement