İTO Başkanı Yalçıntaş Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

İTO Başkanı Yalçıntaş Açıklaması

İTO Başkanı Yalçıntaş Açıklaması

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş, işadamları olarak zorlu bir hayatın ve zorlu bir rekabetin içinde olduklarını belirterek, "Bugünkü ekonomik gelişmeler bizi daha da zorlu ve rekabetçi günlerin beklediğini gösteriyor" dedi.

09.08.2012 20:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş, işadamları olarak zorlu bir hayatın ve zorlu bir rekabetin içinde olduklarını belirterek, "Bugünkü ekonomik gelişmeler bizi daha da zorlu ve rekabetçi günlerin beklediğini gösteriyor" dedi.

İTO Meclis'inin olağan toplantısında konuşan Yalçıntaş, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün önceki gün İTO iftar programına katılımının tüm İstanbul ticaret alemini son derece mutlu ettiğini vurguladı.

Yalçıntaş, "Sayın Cumhurbaşkanı, İstanbul iş alemine himayelerini hiçbir zaman esirgememiş, her zaman bizlerle beraber olmuştur" diye konuştu.

Muhabbet ve merhamet ayı olan Ramazan'ın insanların birbirini tanıması için son derece önemli bir fırsat olduğunu söyleyen Yalçıntaş, "İşadamları olarak zorlu bir hayatın ve zorlu bir rekabetin içindeyiz. Bugünkü ekonomik gelişmeler bizi daha da zorlu ve rekabetçi günlerin beklediğini gösteriyor" değerlendirmesini yaptı.

İş alemi olarak kendi kazançlarını helalinden kazanmayı düşüneceklerini ama bunun yanında mutlaka toplumun da kazanmasını ve daha iyi noktalara gelmesini düşünmek zorunda olduklarını belirten Yalçıntaş, şunları kaydetti:

"Toplumda yoksulluk ve eksiklik varsa, komşumuz açsa, bireysel zenginliğimizin ve bireysel kazancımızın hiçbir kıymeti yoktur. Yaptığımız çalışmalarda topluma bir şeyler katmak için, toplumu daha müreffeh ve huzurlu hale getirmek için bir şeyler yapmıyorsak, yaptığımız işler bireysel anlamda ne kadar başarılı olursa olsun mutlaka eksiktir. Halil Cibran'ın söylediği gibi,

'Aklımız bir süngerse yüreğimiz de bir nehirdir'. Biz her zaman yüreğimizi aklımızın yanına koymak zorundayız ve her zaman aklımızla kazandığımızı yüreğimizle de paylaşmak zorundayız."

Ramazan ayında zor durumda olan insanlar olduğuna değinen Yalçıntaş,

"Allah-u Teala bu güzel günlerin hürmetine o insanları da huzura, sükuna ve barışa kavuştursun" temennisinde bulundu.

- Batman'a yatırım çağrısı-

İTO Meclis toplantısına konuk olan Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Nasıroğlu ise, Batman'a yapılan yatırımların çoğunun kendi içlerinden çıktığını belirterek, "Batman'ı Türkiye'nin öte yanı gibi görmeyin. Türkiye bir bütündür ve Batman bu bütünün bir parçasıdır. Sizin olan şehre sahip çıkmanız gerekmektedir" diye konuştu.

Nasıroğlu, huzur ve sükunet ortamının Batman'da bir değişim sürecini yarattığını, organize sanayi bölgesine yatırım yapmak için firmaların beklediğini, tekstil sektöründeki önemli gelişmelerin şehir için binlerce istihdam getirdiğini anlattı.

Şehirdeki yatırım hamlesinin birçok alanda kendini gösterdiğini ifade eden Nasıroğlu, sosyal tesislere her gün bir yenisinin eklendiğini ve günde 20'den fazla uçağın inip kalktığı Batman'da uçakların doluluk oranının yüzde 90 olduğunu söyledi.

Batman'a yapılan yatırımların çoğunun kendi içlerinden çıktığına işaret eden Nasıroğlu, "Batman'a yapılacak yatırımlar, Yeni Teşvik Kanunu'nda 6. Bölgede olacak yani, sağlanacak teşviklerle 100 lira yatıran 110-120 lira alacak. Batman Ticaret ve Sanayi Odası adına diyorum ki, siz ellerinizi uzatınca biz koşa koşa geleceğiz ve sizin çantanızı biz taşıyacağız" şeklinde konuştu.

Nasıroğlu, Suriye, İran ve özellikle iyi bir pazar olan Irak sınırlarına yakın bir yerde olması dolayısıyla Batman'ın Doğu ve Güneydoğu'daki en avantajlı il olduğunu belirtti.

-"Hepimizin kalbi Türkiye Cumhuriyeti olarak atmalı"-

Batman'ın medyada görüldüğü gibi değil, güvenilir bir il olduğunu kaydeden Nasıroğlu, münferit olayların dünyanın her yerinde olabileceğine dikkati çekti.

Nasıroğlu, "Şer odakları oluşan puslu havadan yararlanıp Anadolu'da bin yıldan beri varolan kardeşiliğimize yönelik planlar içerisindeler. Ancak yaptıkları hesabı tutturamayacaklar. Kürdü, Türkü, Alevi'siyle ülkemizde yaşayan tüm renkler olarak bu kardeşliğin bozulmasına asla izin vermeyeceğiz" yorumunu yaptı.

Sivil toplum kuruluşlarına ve yöneticilere çok büyük iş düştüğünü ve herkesin taşın altına elini koyması gerektiğini ifade eden Nasıroğlu, "Savaşın dili yerine barışın dilini konuşmalıyız. Düşüncelerimiz farklı olsa da hepimizin kalbi Türkiye Cumhuriyeti olarak atması gerekiyor" dedi.

Nasıroğlu, Batmanlı annelerin kendisine "İstanbullu çocuklara söyle 'Biz beraber büyük Türkiye'yiz. Hep beraber yaşanan ölümlerin önüne geçsinler" dediklerini de sözlerine ekledi.

İTO Meclis Toplantısında, meclis üyeleri sektörel sorunlar ve çözüm önerilerine ilişkin konuşmalar da yaptı.

Muhabir: Mücahid Eker

Yayıncı: Zekeriya Gülün - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi İTO Başkanı Yalçıntaş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Küresel piyasalarda karışık seyir devam ediyor
    09:33 Küresel piyasalarda karışık seyir devam ediyor

    Küresel piyasalarda, Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) yaklaşık 10 yılın ardından negatif faiz dönemine son vermesiyle fiyatlamalar zorlaşmaya devam ederken, yarın ABD Merkez Bankası'nın (Fed) açıklayacağı para politikası kararları öncesi yoğun makroekonomik veri takvimi yatırımcıların...

  • VİOP'ta BIST 30 endeks kontratı yükselişle başladı
    09:33 VİOP'ta BIST 30 endeks kontratı yükselişle başladı

    Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) nisan vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, güne yüzde 0,2 artışla azalışla 9.687,25 puandan başladı. Analistler, bugün yurt içinde uluslararası yatırım pozisyonu, yurt dışında ise Avro Bölgesi ve Almanya'da ZEW ekonomik güven endeksi verileri ile ABD'de inşaat izinleri ve konut başlangıçlarının takip edileceğini belirterek, teknik açıdan endeks kontratında 9.600 ve 9.500 seviyelerinin destek, 9.800 ve 9.900 puanın direnç konumunda olduğunu kaydetti.

  • İstanbul serbest piyasada dolar 32,3370 liradan, avro 35,1300 liradan güne başladı
    09:03 İstanbul serbest piyasada dolar 32,3370 liradan, avro 35,1300 liradan güne başladı

    İstanbul serbest piyasada doların alış fiyatı 32,3350 lira, satış fiyatı ise 32,3370 lira olarak belirlendi. Avronun alış fiyatı 35,1280 lira, satış fiyatı ise 35,1300 lira olarak açıklandı. Önceki gün doların satış fiyatı 32,3000 lira, avronun satış fiyatı ise 35,1710 lira idi.

  • Akaryakıta okkalı zam! Tabelayı gören üzülecek
    08:43 Akaryakıta okkalı zam! Tabelayı gören üzülecek

    Bu gece yarısından itibaren motorinin litre fiyatına 1 lira 30 kuruşluk bir zam yapılması bekleniyor. Yeni fiyatın pompaya yansımasıyla İstanbul'da motorinin litre fiyatı 43 lira 17 kuruş seviyelerine çıkacak.

  • Türkiye'de E-ticaretin Büyümesi ve Potansiyeli
    08:31 Türkiye'de E-ticaretin Büyümesi ve Potansiyeli

    Türkiye'de e-ticaretin hızla büyüdüğüne dair veriler, son yıllarda dikkat çekici bir artışı gösteriyor. Pandemi döneminde e-ticaretin ivme kazanması, bu alandaki potansiyelin ne kadar büyük olduğunu gösterdi. Türkiye'de e-ticaretin geçmişe yönelik bir analizi ve gelecekteki potansiyelini SDN Kurucusu Hakkı Alkan, Hepsiburada Ticari Grup Başkanı Ender Özgün ve Pazarlama Grup Direktörü Görkem Dereli ile konuştu.


Advertisement