İzmir'deki Terör Örgütüne Yönelik Operasyon - Son Dakika
Yerel

İzmir'deki Terör Örgütüne Yönelik Operasyon

Terör örgütü Hizbut Tahrir'in Ege Bölge sorumluları oldukları iddiasıyla adliyeye sevk edilen 2 kişi tutuklandı.

08.07.2011 18:07

Terör örgütü Hizbut Tahrir'in Ege Bölge sorumluları oldukları iddiasıyla adliyeye sevk edilen 2 kişi tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesinde işlemleri tamamlanarak adliyeye gönderilen B. K. (35) ile S. Ç. (26), cumhuriyet savcılığında ifadeleri alındıktan sonra mahkemeye sevk edildi. Terör örgütü Hizbut Tahrir'in Ege Bölge sorumlu oldukları ileri sürülen B. K. ile S. Ç. mahkemece tutuklandı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin 4 Temmuz günü düzenlediği operasyonlarda terör örgütü Hizbut Tahrir üyesi oldukları iddiasıyla İzmir, Malatya ve Batman'da, meslek yüksekokulu öğrencisi S. O. (22), öğretmen F. Ç. (27) ve işçi A. B'nin (28) yakalanmış, dün adliyeye sevk edilen 3 kişiden S. O. tutuklanmış, diğer 2 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Operasyonları sürdüren İzmir polisi Hizbut Tahrir'in Ege Bölge sorumlusu oldukları ileri sürülen makine mühendisi B. K. (35) ile kimya mühendisi S. Ç'yi

(26) ise Bursa'da düzenlenen operasyonla yakalamış, evlerinde ve gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman, dergi, gazete, yasak yayın ve örgüt için eğitim amaçlı hazırlanmış dokümanlar ele geçirilmişti.

- İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İzmir'deki Terör Örgütüne Yönelik Operasyon - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement