"Kadın Bütün Varlığı Şekillendirir" - Son Dakika
Güncel

"Kadın Bütün Varlığı Şekillendirir"

Uzman Psikolog Cemile Ünal, kadının günümüz toplumunda önemli bir misyon üstlendiğini söyleyerek, "Kadın bütün varlığı şekillendirir." dedi.

14.06.2013 14:08  Güncelleme: 14:10

GAMEK tarafından Şehit Üsteğmen Hakan Özcan Gençlik ve Kültür Merkezi'nde kursiyerlere verilen "Aile içi iletişim" konulu seminerde önemli konulara değindi.

Beşiği tutanın elin dünyayı el'inde tutacağını dile getiren Ünal, "Beşiği tutan aynı zamanda beşiğin içindekine şekil verir. Kadın çok ehemmiyetli ve kendisinin farkında olan, gemisini yüzdüren akıllı kişilerdir. Kendinin farkına varan kadın başkalarını yetiştirir." değerlendirmesini yaptı.

Kadınların ailenin temel yapı taşları olduğunu vurgulayan Cemile Ünal, kadının hasta olması durumunda tüm ailenin hasta olacağını söyledi. Kadın sağlıklı olması durumunda tüm ailenin sağlıklı olacağını belirten Ünal, "Kadının ruhsal ve zihinsel açıdan sağlıklı olması lazım. Ailesinin farkında olması lazım. Sağlıklı toplum sağlıklı aileden meydana gelir. Aileyi yuvayı sıcak hale getiren kadın. Kendinizi huzurlu ve ait hissettiğiniz yere yuva denir. Arı bal'a gider tütsüye gitmez. Evde iki öğün çok önemli sabah ve akşam. Aileyi ve yuvayı sofrada bir arada tutan kadındır." diye konuştu.

Kadının yuva yapma özelliğini yitirince nesilde sıkıntının yaşanacağını aktaran Uzman Psikolog Ünal, şu tavsiyelerde bulundu:

"Kendiyle barışık olmayan çocuk önce anne babayı sonra toplumu yemeye başlar. Önce huzur olmalı. Aileniz ile birlikte sofrada olun. Çocukları evde karşılayın streslerinizi eve yuvaya taşımayın. Eşinizle yakın mesafede olun, yakın oturun çok sık el teması kurun, el temasında bulunduğunuzda pozitif ilişki kuruluyor. Anne olarak yuvayı yumuşak atmosferde tutmak lazım. Eşle muhabbet ettiğinize şahit olsun çocuklar. Çocuklarınıza asla kötü söz söylemeyin. Anne ve kadın olmanın tadını çıkarmak lazım."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Kadın Bütün Varlığı Şekillendirir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement