Kansere Yenik Düşen Gazeteci-sinemacı Simone Sitte Okkan Anıldı - Son Dakika
Güncel

Kansere Yenik Düşen Gazeteci-sinemacı Simone Sitte Okkan Anıldı

Kansere Yenik Düşen Gazeteci-sinemacı Simone Sitte Okkan İçin Taksim'deki Alman Kültür Merkezi'nde Anma Töreni Düzenlendi. Törene "Barış İçin Sürünenler" Filimnin Gösterimi ile Başlandı. Filmin Gösteriminden Sonra Bir Konuşma Yapan Eşi Osman Okkan, Bu Töreni Simone'un İstkeği Üzerine Yaptıkların...

26.11.2006 10:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kansere yenik düşen gazeteci-sinemacı Simone Sitte Okkan için Taksim`deki Alman Kültür Merkezi`nde anma töreni düzenlendi.

Törene ¨Barış için sürünenler¨ filimnin gösterimi ile başlandı. Filmin gösteriminden sonra bir konuşma yapan eşi Osman Okkan, bu töreni Simone`un istkeği üzerine yaptıklarını önümüzdeki günlerde Köln`de bir anma töreni daha düzenleyeceklerini açıkladı. Törene Zülfü Livaneli ve Yaşar Kemal`de katıldı. Kemal, Simone`un çok değerli gazeteci olduğunu, erken vefat ettiğini daha çok büyük eserler ortaya koyabileceğini söyleyerek ¨ Öleceğini hiçbir zaman inanmadım. Öleceği güne kadar. Hala da inanamıyorum¨ dedi. Livaneli ise Üzgün olduğunu belirterek ¨Almanya`da önmeli bir gazeteci olarak kültürümüzle yakından ilgilenen, bu konuda bir çok ürün vermiş bizim sorunlarımızı dünyaya taşımış önemli bir insandı. Köln`de vefat etti ama İstanbul`da gömülmek istediğini söyledi. Öylede oldu. Bu jesti de bize dokundu¨ diye konuştu.

GÖRÜNÜT DÖKÜMÜ :

- Belgesel filmin gösterisi

- Eşi Osman Okkan`ın konuşması

- Kokteylden görüntü

- Yaşar Kemal ile röp

- Zülfü Livaneli ile röp

- Detaylar

(KJ : HABER : Ayşe YILDIRIM/ KAMERA : Özgür ARSLAN - İSTANBUL DHA)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kansere Yenik Düşen Gazeteci-sinemacı Simone Sitte Okkan Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement