Kara Harp Okulu Darbe Davası - Son Dakika
Güncel

Kara Harp Okulu Darbe Davası

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Kara Harp Okulundaki (KHO) eylemlere ilişkin, 72'si tutuklu 239 kişinin yargılandığı davanın görülmesine sanık savunmalarıyla devam edildi.

27.11.2017 13:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Kara Harp Okulundaki (KHO) eylemlere ilişkin, 72'si tutuklu 239 kişinin yargılandığı davanın görülmesine sanık savunmalarıyla devam edildi.

Ankara 24. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda görülen duruşmada, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatlar hazır bulundu.

Tutuksuz sanık eski üsteğmen Hüseyin B, olay günü mesai sonrasında ikametine geçtiğini, Boğaz Köprüsünün askerler tarafından kapatıldığını gördüğünü, saat 23.00 sıralarında okulun WhatsApp grubuna albay Hasan Koçer'in birliğe gelinmesi yönünde attığı mesajın ardından okula gittiğini savundu.

Hüseyin B, okula geldikten sonra dekanlık binasında bulunan kafeterya bölümüne geçtiklerini, bütün personelin orada olduğunu gördüğünü, ardından odasına giderek internetten ne olduğunu anlamaya çalıştığını iddia etti.

Gecenin ilerleyen saatlerinde bölüm başkanı albay Hasan Koçer tarafından birlik emniyeti için Anafartalar Taburuna silah almaya gideceklerinin söylendiğini öne süren Hüseyin B, "Kara Harp Okuluna gelebilecek darbecilere karşı silah aldığımızı düşündüm. Orada mühimmatsız bir tüfek, boş şarjör ve hücum yeleği verildi. Bir süre bekledikten sonra sabah saatlerinde albay Koçer 'Silahları aldığınız yere teslim edip evlerinize sivil bir şekilde dönebilirsiniz' dedi. Ben de evime geçtim." ifadelerini kullandı.

Hüseyin B. hayatının hiçbir döneminde FETÖ ile ilişkisi olmadığını, darbe teşebbüsüyle bir alakasının bulunmadığını söyleyerek beraatini istedi.

Tutuksuz eski sanık üsteğmen Ahmet Ö. de olay tarihinde üsteğmen olarak görev yaptığını, evinde oturduğu sırada uçak sesleri ile uyandığını, ne olduğunu anlamak için telefonuna baktığında WhatsApp üzerinden, "tüm dekanlık personelinin en hızlı vasıtayla Kara Harp Okulu'na gelmesi" mesajını görmesi üzerine Kara Harp Okulu'na gittiğini anlattı.

Ahmet Ö, rutin kimlik kontrolünün ardından dekanlık binasına girdiğini, sabaha karşı Anafartalar Taburunda bir üsteğmen tarafından dekanlık personeline kışla güvenliği amacıyla mühimmatsız HK33 piyade tüfeği ve hücum yeleği dağıtıldığını, kendisinin de bunları alarak odasında beklediğini iddia etti.

Sabah saatlerinde kışla emniyetiyle ilgili herhangi bir problem kalmadığının söylenmesi üzerine dağıtılan tüfek ve hücum yeleğini teslim ederek kışladan ayrıldığını öne süren Ahmet Ö, darbe girişimiyle ilgisi olmadığını, emir komuta zinciri içerisinde davrandığını savundu.

Tutuksuz sanık eski üsteğmen Hüseyin Y. de darbe girişimi günü rutin mesaisine devam ettiğini, öğrenci alımlarıyla ilgili görevinin sona ermesinin ardından evine gittiğini belirtti.

Hüseyin Y. cep telefonuna iletilen "mesaiye gelinmesi" yönündeki mesajın ardından Kara Harp Okulu'na gittiğini söyledi.

Okula girdikten sonra dekanlık binasında bulunan kafeteryada televizyondan Başbakanın yaşananların bir kalkışma olduğu, yapanların cezalandırılacağı yönündeki konuşmasını duyduğunu belirten Hüseyin Y, "Bir müddet bekledikten sonra odada beklememiz emredildi. Bunun üzerine odama gittim. Arkadaşlarımla birlikte olan biteni internetten takip ettim." dedi.

Hüseyin Y, saat 02.30 sıralarında silah almaya gidildiğini öğrenmesi üzerine kalabalığı takip ederek silah almak amacıyla Anafartalar Taburuna gittiğini, bu anda bir patlama sesi duyduğunu anlattı.

Kurşunların hedefi olmamak için kendini yere attığını aktaran Hüseyin Y, bu sırada albay Memet Erkenekli'nin yaralandığını gördüğünü, arkadaşlarının Anafartalar Taburu iç bahçesinde beklediğini öğrenince yanlarına gittiğini ve orada da silah dağıtıldığını öne sürdü.

Hüseyin Y. kimseye karşı silah kullanmadığını, FETÖ ile herhangi bir irtibatı olmadığını belirterek beratını talep etti.

Duruşmaya öğle arası verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kara Harp Okulu Darbe Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement