Karşıyaka'daki Bayram Coşkusuna Muhteşem Final - Son Dakika
Yerel

Karşıyaka'daki Bayram Coşkusuna Muhteşem Final

Karşıyaka\'daki Bayram Coşkusuna Muhteşem Final

Dünya çocuklarının Karşıyaka'daki 21.buluşması muhteşem bir finale sahne oldu.

24.04.2013 11:11

Dünya çocuklarının Karşıyaka'daki 21. buluşması muhteşem bir finale sahne oldu. Karşıyaka Belediyesi'nin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile gerçekleştirdiği "21. Uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliği" Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu'ndaki final gösterileriyle sona erdi. 16 ülkeden gelen 365 çocuk, 23 Nisan'da gün boyu süren etkinliklerle ve final gösterileriyle Karşıyaka'ya veda etti.

Uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliği'nde 23 Nisan kutlamaları, Çarşı'daki şenlik yürüyüşü ile başladı. 16 ülke çocuklarının, onları konuk eden Türk çocuklarla Karşıyaka Çarşısı'ndaki yürüyüşüne vatandaşlarda büyük ilgi gösterdi. Karşıyaka Çarşısı yürüyüş sırasında binalardan atılan karanfil ve konfetiler ile tam bir şenlik alanına döndü. Yol boyunca toplanan binlerce vatandaş bandonun çaldığı marşlara eşlik etti, alkışlarla yürüyenlere destek oldu. Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak'a yol boyunca büyük ilgi gösteren vatandaşlar Atatürk'ün ilkelerine sahip çıkacakları mesajını verdi. Kaymakamlık önünde Karşıyaka Belediye Bandosu eşliğinde başlayan yürüyüşe Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karşıyaka Şubesi üyeleri, Karşıyaka Çocuk Meclisi ve KARGEM'li öğrenciler de katıldı.

Yürüyüşün ardından, konuk çocuklar Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu'na geçerek, final gösterilerini gerçekleştirdi. 18 Nisan'dan bu yana, kentin farklı bilgelerinde gösteriler yapan konuk çocuklar, final gösterisinde ilk kez bir araya geldi.

Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği final adına uygun görüntülere sahne oldu. Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak'ın baştan sona izlediği final gösterileri yaklaşık 2.5 saat sürdü. Gösterilerin en sonunda ise Türkiye'yi temsilen bu yıl Rize'den gelen ekip sahne aldı. Vatandaşların ayakta alkışladığı gösterilerden sonra salonda tüm çocuklar sahneye çağrılıp konfetiler atıldı.

VEDA YEMEĞİ

Uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliği'nde geleneksel hale gelen Veda Yemeği bu yıl Güzel Sanatlar Parkı'nda gerçekleşti. Yaklaşık bir haftadır Karşıyaka'da bulunan konuk ülke gruplarının yetişkinlerine yönelik düzenlenen geceye Blue Note Orkestrası müzikleriyle renk kattı. Birçok dilde şarkılar söyleyen gruba eşlik eden konuklar, danslar etti, oyunlar oynadı. Katılan ülkelerin ekip liderlerine plaketleri Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Kaymakam Mehmet Emin Avcı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu birlikte verdi. Kazanılan dostlukların unutulmamasını dileyen Başkan Durak, "Şenliğimize bu güne kadar 46 ayrı ülkeden on bine yakın katılan oldu. Bizim on bin kişilik dostlarımıza sizler eklendiniz. Gelecekte de barış ve huzur ortamında aynı güzellikleri yaşamak istiyoruz. Gelecek yıl görüşebilme dileklerimle hoş çakalın" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karşıyaka'daki Bayram Coşkusuna Muhteşem Final - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement